Vendosni fjalën kyçe....

Akuzat e Musk: Sindikatat kontrollojnë politikat e Partisë Demokratike dhe presidentit Biden


Miliarderi teknologjik Elon Musk zbuloi se ai beson se disa sindikata janë shtytësit kryesorë të politikave të Partisë Demokratike dhe administratës së Biden.

“Publiku i gjerë nuk është në dijeni të shkallës në të cilën sindikatat e kontrollojnë Partinë Demokratike. Nuk ka nevojë të spekulohet për këtë pikë.” – tha Musk në një intervistë të publikuar gjatë fundjavës.

Dy nga bizneset e Musk, Tesla dhe SpaceX, nuk janë të bashkuara me sindikata, gjë që Musk thotë se është për shkak të ‘punësimit negativ’ në Silicon Valley. Ai thotë se punëtorët e Tesla-s zakonisht kanë oferta të shumta pune.

“Vitin e kaluar, Biden mbajti një takim ku Tesla nuk u lejua në mënyrë të qartë të vinte, por United Auto Workers ishte. Megjithatë Tesla ka prodhuar dy të tretat e të gjitha automjeteve elektrike në Shtetet e Bashkuara.” –  tha Musk, i cili vlerësohet të ketë vlerë më shumë se 250 miliardë dollarë.

United Auto Workers (UAW), me më shumë se 390,000 anëtarë aktivë, është një nga sindikatat më të mëdha në Shtetet e Bashkuara dhe ka qenë prej kohësh një lojtar kryesor në politikën e Partisë Demokratike që nga fillimi i saj gati 100 vjet më parë.

“Pra, duke na përjashtuar qëllimisht nga një samit në Shtëpinë e Bardhë, por duke përfshirë UAW, ju tregon gjithçka që duhet të dini.” – tha Musk në intervistë.

“Ata kanë aq shumë pushtet mbi Shtëpinë e Bardhë sa mund ta përjashtojnë Teslën nga një samit i industrisë së makinave elektrike.” – shtoi Musk.

Musk tha se gjatë samitit të fundit, Biden lavdëroi General Motors dhe presidenten e saj, Mary Barra, për udhëheqjen e ‘revolucionit të makinave elektrike’, pavarësisht se GM dorëzoi vetëm 26 automjete elektrike në të njëjtin tremujor. Tesla është deri tani prodhuesi më i madh i automjeteve elektrike në Shtetet e Bashkuara.

“Kjo është një çmenduri e nivelit tjetër.” – tha ai për incidentin.

Në fillim të qershorit, Biden gjithashtu hodhi poshtë komentet e Musk për një recesion të mundshëm dhe tha se kompanitë e tjera të makinave kanë bërë investime të fundit në automjete elektrike.

“Epo, më lejoni t’ju them, ndërsa Elon Musk po flet për këtë, Ford po rrit investimet e tyre në mënyrë dërrmuese.” – tha Biden gjatë një ngjarjeje në përgjigje të postimit të Musk në Tëitter rreth ekonomisë që mund të godasë një recesion në muajt e ardhshëm.