Vendosni fjalën kyçe....

Rittenhouse fiton një lojtar të ri të fuqishëm, Zuckerberg në listën kryesore të juristëve


Për të krishterët, Jezu Krishti është “e vërteta, udha dhe jeta”. (Gjoni 14:6). Shumë në lojën e korporatave, politike dhe të mediave sociale besojnë se mund të krijojnë të vërtetën duke ndikuar tek të tjerët që të besojnë atë që duan që ata të besojnë.

Kyle Rittenhouse e di shumë mirë këtë. Njerëzit praktikisht ishin rreshtuar përballë medias  për të hedhur poshtë fëmijën e varfër përpara se të shikonin faktet  në lidhje me rolin e tij në trazirat e vitit 2020 në Kenosha, SHBA.

Rittenhouse u akuzua  për vrasje dhe për vrasje të mbetur tentativë, pasi qëlloi për vdekje dy burra dhe plagosi një tjetër gjatë trazirave. Ai u shfajësua kur faktet e çështjes iu prezantuan një jurie, e cila më pas përcaktoi se ai kishte vepruar në vetëmbrojtje.

Por Rittenhouse nuk u dorëzua për të vërtetën. Dhe ai ka një aleat të ri të fuqishëm. Todd McMurtry, i cili përfaqësoi nxënësin e shkollës së mesme Katolike Covington, Nicholas Sandmann gjatë rasteve të tij të shpifjes dhe tashmë i është bashkuar ekipit ligjor të Rittenhouse, sipas Fox News.

Të enjten, McMurty i tha Fox News Digital: “Jam punësuar për të drejtuar përpjekjet për të përcaktuar se kë të padis, kur ta padis dhe ku ta padis. Ne do të shikojmë gjithçka që është thënë, do të përcaktojmë se cilat nga këto komente janë ligjërisht të zbatueshme dhe do të vazhdojmë prej andej.”

Facebook bëj kujdes. “Le të përdorim vetëm për një shembull atë që Facebook dhe Mark Zuckerberg kanë thënë për [Rittenhouse],” tha McMurty. “Ata thanë se ai ishte i përfshirë në një incident të vrasjes masive. Ky nuk ishte një incident i vrasjes masive. Ishte qartësisht e rreme.”

“Të quash dikë vrassv është shumë e rëndë,” vazhdoi McMurtry. “Dhe më pas të përdorësh fuqinë e mediave sociale për të …censuruar çdo pikëpamje që do të kërkonte kundërshtimin e asaj deklarate të vrasësit masiv është një përpjekje serioze për të shkatërruar karakterin e tij. Dhe ishte një gabim serioz dhe shpifës.”

McMurtry më pas shtoi, “Facebook ka një zë të jashtëzakonshëm, ata mund të bëjnë shumë dëme, në krahasim me dikë që ndoshta ka një blog të vogël me 100 abonentë. Por ne do të shikojmë gjithçka në të cilën kemi akses dhe që është publikuar, dhe do të vendosim se cilat janë të zbatueshme.”

Nuk është vetëm Facebook që ekipi ligjor i Rittenhouse po synon. Prezantuesi i Fox Nation Tomi Lahren thirri Whoopi Goldberg në veçanti dhe mediat e majta në përgjithësi për përpjekjet e tyre për ta pikturuar Rittenhouse si zuzarin e Kenosha. “Ka të bëjë gjithçka me narrativën,” tha Lahren në emisionin “Outnumbered” të Fox News.

Njerëzit nuk e krijojnë realitetin; ata jetojnë brenda tij. Miliarderët si Zuckerberg nuk mund të krijojnë realitete duke përhapur gënjeshtra dhe duke censuruar të vërtetën. Nuk munden as mediat kryesore dhe as politikanët të cilëve u përkëdheliëen Fjala i përket Perëndisë, jo njeriut, pavarësisht se si ata dëshirojnë të ishte ndryshe.