Vendosni fjalën kyçe....

Rritja e vendeve të punës në sektorin kripto tejkalon kompanitë Big Tech


Një raport i LinkedIn tregon rritje të jashtëzakonshme prej 395% në postimet e punës në lidhje me kriptovalutat në Shtetet e Bashkuara nga viti 2020 deri në 2021.

Sipas hulumtimit, industria e kriptove tejkaloi industrinë e teknologjisë për sa u përket vendeve të punës, e cila gjithashtu pa një zhvillim të jashtëzakonshëm, pothuajse duke dyfishuar numrin e saj të listimeve të vendeve të punës. Asnjë industri nuk ishte e sigurt nga ‘kriptoizimi’ në vitin 2021, tha LinkedIn.

“Ndërsa shumica e postimeve të punës ishin në softuer dhe financa, industritë e tjera po shohin gjithashtu një rritje të kërkesës për talentin e kriptove. Këto përfshijnë shërbime profesionale si kontabiliteti dhe konsulenca, si dhe sektorët e personelit dhe harduerit kompjuterik.”

Rritja e vendeve të punës në kripto është vendosur të vazhdojë në vitin 2022, me nevojën që profesionistët të punojnë në dhe me asete dixhitale, pjesërisht për shkak të rritjes së numrit të ndërmarrjeve që punojnë me kripto dhe blockchain.

Shkëmbimet më të mëdha në kripto (Coinbase, Kraken dhe Binance) ishin të mbushura me poste pune, tha LinkedIn. Ekziston edhe një shërbim i ri i dedikuar për të ndihmuar në lidhjen e Bitcoiners me kompanitë vetëm Bitcoin.