Vendosni fjalën kyçe....

Europol aksion në 17 vende kundër krimit ndaj pronës, mes tyre edhe Shqipëria, arrestohen 174 persona, sekuestrohen para


Veprimet e fundit nën Operacionin Trivium, një operacion shumë-vendesh kundër krimit të organizuar të pronës në rrjetet rrugore të Evropës, kanë rezultuar në 174 arrestime dhe sekuestrim mallrash në të gjithë Evropën.

Operacioni tre-ditor pa forcat e rendit nga 17 vende mes tyre edhe Shqipëria që kryen kontrolle në rrugë për njerëzit dhe automjetet, si dhe kontrollin e ambienteve.

Europol mbështeti operacionin duke shkëmbyer informacion mbi subjektet, automjetet dhe mënyrën e veprimit që qëndronin pas grupeve kriminale në kohë reale.

Në harkun e pak ditëve, autoritetet ligjzbatuese kanë mundur të kryejnë disa ndërhyrje që prishin krimin e organizuar në pronë. 783 objektiva specifikë, të përbërë nga individë dhe prona, u identifikuan dhe u kontrolluan nga forcat e rendit si pjesë e operacionit. Këto kontrolle ndodhën së bashku me kontrolle më të gjera në rrugë të mbi 16 000 automjeteve dhe 25 000 individëve, gjë që nënkuptonte se aktiviteti kriminal mund të kapej në një sërë zonash. Megjithëse shumica e arrestimeve kishin të bënin me krimin e organizuar të pronës, arrestimet u bënë edhe në lidhje me drogën, armët dhe shkeljet e legjislacionit të imigracionit.

Në një rast në Belgjikë, një makinë tërhoqi vëmendjen e hetuesve për drejtimin agresiv; Policia gjeti mijëra euro para cash, si dhe sasi të mëdha kokaine dhe kanabis dhe një pistoletë alarmi. Në një kontroll të veçantë, policia belge zbuloi mbi 70 000 euro të ndara në disa tufa të vogla; shoferi më vonë pranoi se paratë e pashpjegueshme ishin rezultat i trafikut të drogës midis Belgjikës dhe Gjermanisë.