Vendosni fjalën kyçe....

Më shumë ushtarë amerikanë vranë veten sesa vdiqën nga Covid-19 – Raporti i Pentagonit


Më shumë ushtarë amerikanë kanë vdekur nga vetëvrasja vetëm në tremujorin e dytë të këtij viti sesa nga koronavirusi gjatë pandemisë, sipas një raporti shqetësues të ri të Pentagonit.

Midis fillimit të prillit dhe fundit të qershorit 2021, kishte 139 vetëvrasje ushtarake – 99 në shërbim aktiv, 14 në mesin e rezervistëve dhe 26 në Gardën Kombëtare – thuhet në raportin e fundit nga Zyra e Parandalimit të Vetëvrasjeve (DSPO).

Statistikat e publikuara tregojnë një rritje prej 46% të vetëvrasjeve midis forcave ushtarake të ushtrisë amerikane gjatë së njëjtës periudhë kohore në vitin 2020.

Shifrat e reja nënkuptojnë gjithashtu se vetëvrasjet në atë tremujor kalendarik arrijnë në më shumë se dyfishin e numrit zyrtar të vdekjeve nga Covid-19 në forcat e armatosura, të cilat deri tani janë 58.

Raporti vjetor i Departamentit të Mbrojtjes 2020 për vetëvrasjet ushtarake, i botuar në fund të shtatorit, tregoi 580 vdekje të tilla gjatë vitit 2020, nga 505 gjithsej një vit më parë.