Vendosni fjalën kyçe....

Mbi 70 milionë përdorues ‘emigrojnë’ te Telegram mes ndërprerjes së Facebook, WhatsApp e Messenger


Platforma e enkriptuar e lajmëtarëve Telegram fitoi më shumë se 70 milionë regjistrime të reja brenda një dite të vetme pasi Facebook dhe filialet e tij, Instagram, WhatsApp dhe Messenger u ‘errësuan’ për gjashtë orë, duke i futur përdoruesit në krizë ekzistenciale.

Themeluesi i Telegramit, Pavel Durov, doli në platformë të martën për të përgëzuar punonjësit e tij për punën e bërë mirë, duke vënë në dukje se jo vetëm që Telegrami ‘mirëpriti mbi 70 milionë refugjatë nga platforma të tjera në një ditë’, por se platforma kishte punuar  ‘në mënyrë të përsosur për pjesën e madhe të përdoruesve’ gjatë asaj kohe, pavarësisht trafikut jashtëzakonisht të rëndë.

Ndërsa disa përdorues amerikanë mund të kenë përjetuar një vonesë, tha ai, kjo ka të ngjarë të jetë për shkak të vërshimit të të ardhurve që vijnë nga Facebook dhe aplikacioneve të tij të ndryshme.

Katastrofa e së hënës në Facebook thuhet se ishte aq e plotë sa punonjësit nuk mund të hynin as në ndërtesa të caktuara, pasi simbolet e tyre nuk mund të lidheshin me rrjetin e kompanisë.

Shumë prej tyre u desh të komunikonin me njëri-tjetrin përmes mesazheve me tekst dhe e-mail, pasi asnjë nga sistemet e brendshme kompjuterike nuk funksiononte. CEO Mark Zuckerberg humbi më shumë se 6 miliardë dollarë gjatë ndërprerjes, me kompaninë trilionë dollarëshe që përjetoi rënien e saj më të madhe në vlerën e aksioneve në të gjithë vitin 2021.