Vendosni fjalën kyçe....

Punonjësi i ambasadës amerikane në Moskë, akuzohet për vjedhje të shenjave në stacionin e trenit


Ministria Ruse e Punëve të Jashtme beson se një anëtar i stafit nga Ambasada Amerikane në Moskë ishte pas zhdukjes së një tabele hekurudhore në fillim të këtij viti, duke thënë se vjedhja mund të kishte pasoja vdekjeprurëse.

Duke folur të hënën, zëdhënësja e Ministrisë së Jashtme Maria Zakharova tha se incidenti ndodhi në pranverë në fillim të këtij viti dhe pa një shenjë të treguesit të shigjetës që zhdukej nga një kryqëzim afër stacionit të trenit Ostashkov pranë qytetit Tver, jashtë Moskës.

Policia, siç pritej, ndërmori masa para-hetimore dhe gjeti në kamerat CCTV se një burrë i panjohur 30-vjeçar kishte rrëmbyer shenjën dhe e kishte futur në bagazhin e makinës së tij,” tha ajo. Sipas saj, automjeti u dallua sepse mbante targa të kuqe diplomatike.

Në të njëjtën ditë, e njëjta makinë saktësisht me të njëjtin regjistrim u ndalua nga oficerët e policisë rrugore në rajonin e Tver për shkeljen e rregullave të trafikut. Një punonjës i ambasadës amerikane po drejtonte atë, ”-vazhdoi Zakharova, përcjell RT.

Sipas zyrtarit, shenja ishte marrë nga një kryqëzim i ngarkuar ku ekzistonte një rrezik real i aksidentit. Sikur të mos zbulohej shpejt treguesi që mungonte, pasojat e veprimeve të pretenduara të diplomatit mund të ishin katastrofike.

Në shkurt, Rusia dëboi tre diplomatë nga vendi për pretendimet se ata kishin “marrë pjesë” në protesta të paautorizuara të mbajtura në mbështetje të figurës të opozitarit të burgosur Alexey Navalny dhe gjoja të ndaluara nën rregullat pandemike. Të dërguarit, nga Gjermania, Polonia dhe Suedia, u akuzuan për thyerjen e ligjeve lokale dhe u lajmëruan të largoheshin nga vendi.