Vendosni fjalën kyçe....

Nju Jork Post: Bordi i Zgjedhjeve kërkon të hetohet fushata e Marko Kepit për mbledhjen e votave, dyshime për falsifikim


Nju Jork Post raporton se Bordi i Zgjedhjeve të qytetit i ka kërkuar Departamentit të Drejtësisë të SHBA.-së dhe zyrës së Prokurorit të Përgjithshëm të Shtetit për të hetuar nëse një kandidat për një vend të Këshillit të Qytetit në Staten Island zhvilloi një operacion të paligjshëm të marrjes dhe falsifikimit të votave në zgjedhjet paraprake të muajit të kaluar – përfshirë regjistrimin e njerëzve të vdekur të votonin për të.

Hemalee Patel, këshilltari i përgjithshëm i Bordit, i dërgoi letra të mërkurën si Prokurorit të Përgjithshëm Letitia James dhe Jacquelyn M. Kasulis, ushtrues i detyrës së Avokatit të Shteteve të Bashkuara për Rrethin Lindor të Nju Jorkut, duke u kërkuar zyrave të tyre të hapnin hetime për mashtrim zgjedhor në fushatën e Marko Kepit , një marins amerikan që garon në vijën republikane në garën për vendin e këshillit të 50-të të rrethit që përfaqëson pjesën e Mid-Island.

Me shumë fletëvotime që mungojnë, Kepi, një ish-ndihmës i ish-senatorit Martin Golden (R-Brooklyn), ndjek David Carr me më pak se 200 vota për linjën Republikane në zgjedhjet e përgjithshme të nëntorit për të zëvendësuar këshilltarin Steven Matteo.

Letrat u dërguan me kërkesë të komisionerëve të bordit, të cilët votuan unanimisht gjatë një seance ekzekutive të martën të mbyllur për publikun për të kërkuar hetime penale, sipas burimeve të NYP. Kërkesa të tilla janë të rralla për bordin.

Stafi i fushatës së Kepit mohoi çdo keqbërje, duke thënë në një deklaratë se Prokurori i Përgjithshëm dhe Fed duhet të “hetojnë” fushatën e Carr për kundërshtimin dhe sfidimin e vlefshmërisë së qindra votave të munguara të hedhura nga shqiptaro-amerikanët “në bazë të përkatësisë etnike”.

Kepi është shqiptaro-amerikan dhe beson se këto fletëvotime mund të ndihmojnë për ta vendosur atë në krye.

Ashtë një turp që David Carr dhe miqtë e tij në BOE preferojnë të shkelin të drejtat kushtetuese të votuesve sesa të pranojnë humbjen,” tha stafi.