Vendosni fjalën kyçe....

Inflacioni në Gjermani shënon rritjen më të lartë që nga viti 1981


Çmimet e importeve të Gjermanisë muajin e kaluar u rritën me ritmin më të shpejtë që nga viti 1981, sipas të dhënave të lëshuara nga Destatis.

Çmimet e importeve shënuan rritje vjetore dyshifrore prej 11,8 % në maj, pas një rritje prej 10,3 % në prill dhe më shpejt se rritja e parashikuar prej 11,3 %.

Rritja e fundit e çmimeve të importit ishte më e shpejta që nga tetori 1981, kur çmimet u rritën me 13,6%.

Duke përjashtuar energjinë, çmimet e importit u rritën me 6% çdo vit në maj.

Çmimet e energjisë pothuajse u dyfishuan në maj për shkak të nivelit jashtëzakonisht të ulët të krahasimit.

Për më tepër, të dhënat treguan se çmimet e eksportit u rritën me 4,2% nga viti në vit, më shpejt se rritja me 3,3% në prill.