Vendosni fjalën kyçe....

Irani paralajmëron se programi “paqësor” bërthamor mund të ndryshojë nëse kërcënohet


Ministri i Inteligjencës së Iranit, Mahmoud Alavi, tha se programi bërthamor i vendit është paqësor dhe do të jetë faji i të tjerëve nëse shtyhet drejt rrugës së krijimit të armëve bërthamore.

“Udhëheqja e Iranit ka deklaruar në mënyrë të qartë se prodhimi i armëve bërthamore është kundër ligjit të Sheriatit dhe Republika Islamike e ndalon atë, por nëse një mace mbështetet në një cep, ajo mund të veprojë ashtu siç nuk do të kishte vepruar nëse do ishte e lirë.” – tha Alavi, siç citohet nga media iraniane.

Nëse e shtyjnë Iranin në këtë drejtim, nuk do të jetë faji i Iranit, por faji i atyre që e kanë shtyrë Iranin.

Në të njëjtën kohë, Alavi tha se programi bërthamor i Iranit është paqësor dhe vendi nuk ka plane ose synime për të ndërtuar armë bërthamore në ‘rrethana normale’.

Ai gjithashtu deklaroi se SHBA-ja duhet të heqë menjëherë sanksionet kundër Iranit dhe të kompensojë humbjet nga kufizimet ‘e paligjshme’.