Vendosni fjalën kyçe....

Meta: Zgjedhjet duhet të ishin mbajtur me kohë, dy problemet me të cilat përballet vendi


Presidenti Ilir Meta në një intervistë mbrëmjen e sotme deklaroi se zgjedhjet duhet të ishin mbajtur me kohë.

Kjo sipas Kreut të Shtetit do zgjidhte shumë probleme ekonomike dhe sociale që nuk kanë marrë një drejtim.

Mëta tregoi dy problemet e mëdha me të cilat përballet vendi që sipas tij janë bllokimi i integrimit evropian dhe largimi masiv i të rinjve.

Të gjithë ndajmë të njëjtin mendim, që zgjedhjet duhet të ishin mbajtur me kohë, në kuptimin e zgjidhjes së shumë problemeve ekonomike e sociale, që jo vetëm nuk kanë marr një drejtim por, janë majisur tepër rëndë, duke shtuar akoma më shumë varfërinë dhe padrejtësitë ndaj qytetarit të thjeshtë, të palidhur politikisht me pushtetin, në nivel qendror apo vendor.

Është evidente, se tashmë vendi përballet me dy probleme të mëdha, bllokimin e integrimit europian, pra me mos-çeljen e negociatave prej kaq kohësh, si dhe me ritmet dramatike të shpopullimit, largimit masiv i të rinjve dhe forcave më aktive, në një asimetri me vendet e tjera të rajonit. Shpopullimi dhe pasojat e tij, ndihen besoj nga vetë mësuesit, nga shkollat 9-vjeçare, të mesme dhe Universitetet, ku çdo vit ka gjithnjë e më pak regjistrime, mbyllen shkolla dhe degë në fakultete. E ndjejnë sipërmarrësit, të cilët kanë paqëndrueshmëri të fuqisë punëtore, madje nuk kanë shpesh fuqi punëtore për shkak të largimeve. E ndjen ekonomia shqiptare dhe mbi të gjitha ndihet në familjen shqiptare, që po tkurret dhe po përjeton kriza të mëdha. Ndaj është koha për një përmbysje të madhe. Problemet janë majisur dhe nuk kanë marrë zgjidhje”-tha Meta për Alb 365.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *