Vendosni fjalën kyçe....

Përfundon shorti në Presidencë, këta janë anëtarët e rinj të KED-së (EMRAT)


Ka përfunduar shorti në institucionin e Presidentit i Republikës për zgjedhjen e nëntë anëtarëve të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi. Po ashtu janë përzgjedhur edhe zëvendësuesit e tyre.

Nga Gjykata Kushtetuese u përzgjodhën Marsida Xhaferllari dhe Elsa Toska, ndërsa nga Gjykata e Lartë Ervin Pupe.

KED me anëtarët e rinj do të funksionojë përgjatë vitit 2021, pasi KED është një organ kolegjial me 9 anëtarë dhe me mandat 1-vjeçar, që ka rol kyç në vlerësimin e kritereve profesionale e morale të kandidatëve për anëtarë të Gjykatës Kushtetuese.

Lista e kandidatëve është marrë nga Gjykata Kushtetuese, Gjykata e Lartë, Prokuroria e Përgjithshme, Gjykatat e Apelit, Prokuroritë e Apeleve dhe Gjykatat Administrative.

Gjyqtarja Vitore Tushe nga lista e kandidatëve nga Gjykata Kushtetuese, mbeti e pa zgjedhur nga shorti i hedhur.

Kandidatët e përzgjedhur:

NGA GJYKATA KUSHTETUESE

Marsida Xhaferllari zgjidhet anëtare e parë e KED

Elsa Toska zgjidhet anëtarja e dytë e KED

-Fjona Papajorgji, anëtare zëvendësuse në KED

NGA GJYKATA E LARTË

-Ervin Pupe zgjidhet anëtar i KED

-Ilir Panda zgjidhet anëtar zëvendësues i KED

NGA PROKURORIA E PËRGJITHSHME

Adnand Xholi zgjidhet anëtar i KED

-Kujtim Luli zgjidhet anëtar zëvendësues i KED

NGA GJYKATAT E APELIT

-Astrit Kalja përzgjidhet si anëtar i KED

-Elona Toro përzgjidhet si anëtare e KED

-Zegjine Sollaku zgjidhet anëtare zëvendësuese në KED

PROKURORITË E GJYKATAVE TË APELIT

-Gjon Fusha zgjidhet anëtar në KED

-Genti Xholi zgjidhet anëtar i KED

-Kleanth Zeka anëtar zëvendësues i KED

GJYKATAT ADMINISTRATIVE

-Rilinda Selimi zgjidhet anëtare e KED

-Gentiana Xhelili zgjidhet anëtare zëvendësuese në KED/Hashtag.al


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *