Vendosni fjalën kyçe....

Biden premton të udhëheqë botën me ekipin e tij të sigurisë


Në fjalimin kur prezantoi ekipin e tij të sigurisë kombëtare të përbërë nga zyrtarë të epokës së Obamës, Joe Biden tha se ata janë “të gatshëm për të udhëhequr botën”.

“Është një ekip që pasqyron faktin se Amerika është kthyer, e gatshme për të udhëhequr botën, jo për t’u tërhequr prej saj.”– tha Biden, citon FT. “Edhe një herë uleni në krye të tryezës. Të gatshëm të përballemi me kundërshtarët tanë dhe të mos refuzojmë aleatët tanë. Të gatshëm të qëndrojmë për vlerat tona. ”

Biden foli më pak se 24 orë pasi administrata e Trumpit ra dakord të fillojë transferimin zyrtar të pushtetit edhe pse presidenti aktual ka refuzuar të pranojë humbjen.

Menjëherë pasi Biden zbuloi ekipin e tij, Trump mbrojti qasjen e tij ndaj politikës së jashtme gjatë ceremonisë tradicionale të Falënderimeve.

“Siç them unë, ‘Amerika së pari’ – ne nuk duhet të largohemi nga kjo.”– tha presidenti Trump.

Biden premtoi një largim nga izolimi i markës “America First” të presidentit Trump, duke u zotuar në  dominimin e SHBA-ve “si në Paqësor ashtu edhe në Atlantik. Në të gjithë botën.”

Të zgjedhurit e Biden:

Antony Blinken – Sekretari i Shtetit,

Alejandro Mayorkas – Sekretari i Sigurisë Kombëtare,

Avril Haines – Drejtor i Inteligjencës Kombëtare,

Linda Thomas-Greenfield – Ambasadore e OKB-së,

Jake Sullivan – Këshilltar i Sigurisë Kombëtare,

John Kerry – I Dërguari i Posaçëm për klimën.