Vendosni fjalën kyçe....

Parlamenti miraton me 84 vota buxhetin e ri


Me 84 vota pro dhe 14 kundër u miratua buxheti i ri në Parlament i cili parashikon gjatë pandemisë rritje 40 të pagave për mjekët, dyfishim të ndihmës ekonomike për familjet e varfra, rimbursim për mjekimin e Covidit në shtëpi si dhe një parapagim për marrjen e vaksinës anti-COVID, e cila do të jetë falas.

Afërsisht me po aq vota u miratua edhe buxheti faktik i këtij viti, i cili po ashtu u ndikua ndjeshëm nga pandemia.

Qeveria deklaroi se thelbi i buxhetit të ri është rimëkëmbja ekonomike pas tërmetit dhe pandemisë, ndërsa për vitin 2021 parashikohet qe ekonomia shqiptare do të rikthehet në trendin normal të rritjes së qëndrueshme ekonomike.

Ky është buxheti më i madh për shëndetësinë në 30 vitet e fundit. Ne po bëjmë shumë investime për të shëruar qytetarët dhe për të mbështetur mjekët me paga të rritura dhe pajisje modern në punë”, tha zoti Rama.