Vendosni fjalën kyçe....

Ministria e Jashtme reagon për emërtimin grek të lumit Vjosa në “Google Maps”


Ministria Për Evropën dhe Punët e Jashtme e drejtuar nga Gent Cakaj, ka reaguar lidhur me emërtesën e gabuar të lumit Vjosë në hartën e “Google”-it.

Sipas njoftimit për media nga ky institucion, kompania Google i është përgjigjur pozitivisht për rregullimin e 41 pasaktësive të publikuara në platformat Google Map dhe Google Earth, lidhur me emërtesat gjeografike të relievit shqiptar, të cilat bien ndesh me hartën e Republikës së Shqipërisë.

Deri më tani thuhet se është bërë i mundur korrektimi i 40 emërtesave gjeografike në territorin tonë, ndërsa vijojnë diskutimet për korrigjimin e emrit të lumit të Vjosës, që për momentin njihet si “Lumi i Sarandoporos”.

“Fushata është ndërmarrë me iniciativë të Ministrit Cakaj dhe nga përfaqësitë diplomatike të Republikës së Shqipërisë që synon rregullimin e çdo pasaktësie të kësaj natyre, duke i shërbyer aksesit sa më të plotë dhe të saktë të emërtesave gjeografike nga qytetarët shqiptarë brenda dhe jashtë vendit, si dhe të huajt që vizitojnë vendin tonë” thuhet në njoftim, citon BW.

Lista:

 1. Liqeni i Shkodrës
 2. Lumi i Bunës
 3. Lumi i Vjosës
 4. Lumi Drinos
 5. Lumi i Devollit
 6. Lumi i Cemit
 7. Përroi i Seferçës
 8. Liqeni i Shkopetit
 9. Përroi i Lëpushës
 10. Lumi i Ishmit
 11. Lumi i Bushtricës
 12. Lumi i Currajt
 13. Lumi i Drinit
 14. Lumi i Kirit
 15. Lumi i Povëlës
 16. Lumi i Semanit
 17. Lumi i Valbonës
 18.  Lumi i Kurvajt
 19. Lumi i Matit
 20. Lumi i Pajës
 21. Lumi i Rapunit
 22. Lumi i Vermoshit
 23. Lumi Zalli i Bulqizës
 24. Lumi i Zaranikës
 25. Lumi i Zezës
 26. Liqeni i Kasnicës
 27. Lumi i Bazit
 28. Liqeni i Belëshit
 29. Liqeni i Bufit
 30. Liqeni i Çërragës
 31. Liqeni i Holit
 32. Liqeni i Ibizës
 33. Liqeni i Kuq
 34. Liqeni i Paraskës
 35. Liqeni i Petritit
 36. Liqeni i Rimonit
 37. Liqeni i Ulzës
 38. Liqeni i Zi
 39. Liqeni i Kocebse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *