Vendosni fjalën kyçe....

Lleshaj: Testimet në kufi për Covid-19 krijuan radhët e gjata, qytetarët të informohen para se të ndërmarrin udhëtime


Ministri i Brendshëm ka reaguar lidhur me radhët e gjata në kufirin mes Greqisë e Shqipërisë në pikën kufitare të Kakavijës.

Sipas Lleshajt, shkak për këtë janë bërë procedurat e reja të testimit për Covid-19 nga ana e palës greke.

Ai shton se në bashkëpunim me Ministrinë e Jashtme, po bëhen përpjekje për lehtësimin e përshpejtimin e procedurave të testimit.

Lleshaj gjithashtu u bën thirrje qytetarëve që të informohen për gjendjen në pikat kufitare me Greqinë para se të ndërmarrin udhëtimin.

“Procedurat e reja të testimit për Covid-19 në kufirin shqiptaro-grek 🇦🇱🇬🇷 kanë krijuar radhë të gjata bashkë me problemet e pashmangshme shoqëruese.

Policia e Shtetit është angazhuar maksimalisht për të menaxhuar situatën e vështirë të krijuar.

Në bashkëpunim me Ministrinë për Europën dhe Punët e Jashtme po bëhen përpjekje për të kërkuar para autoriteteve greke gjetjen e mundësive për përshpejtimin e procedurave të testimit dhe reduktimin e kohës së pritjes në kufi.

Ministria e Brendshme u bën thirrje qytetareve që të informohen për gjendjen në Pikat e Kalimit Kufitar me Greqinë përpara se të ndërmarrin udhëtim drejt tyre, me qëllim që të shmangen sa të jetë e mundur pritjet e gjata në kushtet e temperaturave të larta.” – shkruan Lleshaj.