Vendosni fjalën kyçe....

KMSH-ja njoftim për faljen e Kurban Bajramit, ceremoninë e masat


Komuniteti Mysliman ka njoftuar mbi ceremoninë e faljes së Kurban Bajramit mëngjesin e nesërm.

Në një njoftim në Facebook, KMSH-ja thekson se falja e Bajramit do bëhet në xhamitë përkatëse ndërsa ceremonia kryesore do zhvillohet në Xhaminë e Kokonozit, e njohur ndryshe si Xhamia e Pazarit të Ri.

Falja do bëhet në orën 06 e 30 të mëngjesit ndërsa tregohen edhe masat që duhet të marrin besimtarët siç janë marrja e abdesit në shtëpi, mbajtja e maskave, pasja e shtrojave personale, mbajtja e distancës fizike etj.

Njoftimi

Njoftim mbi faljen e Kurban Bajramit

Duke vlerësuar situatën dhe ecurinë e zhvillimeve të fundit mbi përhapjen e Covid-19 në Shqipëri, KMSH bën me dije se namazi i Kurban Bajramit këtë vit do të falet nëpër xhamia sipas masave dhe protokollit të publikuar më parë.

Ceremonia qendore e Kurban Bajramit, ku do të jetë i pranishëm edhe kryetari i Komunitetit Mysliman, H. Bujar Spahiu, do të zhvillohet në xhaminë e “Kokonozit” (Pazari i ri) Tiranë.

– 06:30 – Falja e Namazit

– 06:35 – Hytbeja e Kurban Bajramit, Kryetari i KMSH-së, H. Bujar Spahiu

Luten të gjithë besimtarët të respektojnë masat e mëposhtme të sigurisë;

  • Marrja e abdesit të kryhet në shtëpi.
  • Të mbahet maska nga çdo besimtar.
  • Çdo besimtar duhet të ketë me vete sexhade personale.
  • Mbajtja e distancës fizike gjatë faljes.
  • Ndalohet përdorimi i abdesthaneve dhe tualeteve.
  • Personat me simptoma të sëmundjes nuk lejohen të hyjnë në xhami.
  • Hyrja dhe dalja në xhami të mos jetë në grup.
  • Të shfrytëzohen materialet dezinfektuese në hyrje të cdo xhamie.

Gjithashtu urdhërohen të gjitha myftinitë që të marrin masat e nevojshme të sigurisë për faljen e namazit të Kurban Bajramit nëpër xhami duke respektuar të njëjtin protokoll.

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë ju uron Gëzuar Kurban Bajramin të gjithë shqiptarëve!