Vendosni fjalën kyçe....

Të dhënat për Ballkanin, të prekurit e viktimave nga Covid-19


Teksa numri i të prekurve nga Covid-19 në mbarë botën ka shkuar mbi 2 milionë dhe ai i viktimave në mbi 127 mijë, Ballkani është pjesa më pak e prekur e kontinentit europian.

Italia, Spanja, Franca e Britania e Madhe po përballen me numra të lartë viktimash lidhur me koronavirusin e ri.

Në vendet ballkanike, Mali i Zi e Kosova kanë numra relativisht të ulët viktimash ndërsa Rumania, Greqia e Serbia, që janë edhe ndër vendet me popullsinë më të madhe kanë më shumë viktima.

Të dhënat

Shqipëria 494 – 25

Kosova 387 – 8

Maqedonia e Veriut 908 – 44

Rumania 7216 – 362

Bullgaria 735 – 36

Greqia 2170 – 101

Serbia 4465 – 94

Mali i Zi 288 – 4

Kroacia 1704 – 31

Sllovenia 1248 – 61