Vendosni fjalën kyçe....

Si mashtroi OJQ-ja e financuar nga Soros për të ndikuar në gjykimin ndaj Trump


Për të paktën herën e dytë domethënëse, një organizatë e financuar nga aktivisti miliarder George Soros lëshoi ​​materiale, duke luajtur një rol qendror në nxitjen e drejtpërdrejtë të narracionit të fajësimit të presidentit amerikan, Donald Trump.

Mediat dhe demokratët kanë shtënë në dorë postat elektronike të lëshuara në Qendrën për Integritet Publik të financuar nga Soros, duke treguar që Zyra e Menaxhimit dhe Buxhetit (OMB) i kërkoi Pentagonit të ndalojë ndihmën ushtarake për Ukrainën në të njëjtën ditë kur u zhvillua thirrja telefonike e Trump me presidentin ukrainas, Volodymyr Zelensky.

OMB-ja menjëherë u tërhoq duke shpjeguar se mbajtja e ndihmës u njoftua në të vërtetë shtatë ditë para telefonatës së Trump në 25 korrik dhe se Qendra për Integritet Publik po theksonte një rresht nga 146 faqe dokumentesh që organizata mori për të treguar një pamje të pasaktë dhe mashtruese të kohës e mbajtjes së ndihmës.

OMB-ja mohoi me forcë që e-maili, një nga shumë të tillët, kishte ndonjë lidhje me thirrjen telefonike të Trump, duke shpjeguar se komunikimi ishte pjesë e një procesi në vazhdim i vendosur një javë më herët.

E-maili i fryrë nga media tregon se një zyrtar në Zyrën e Menaxhimit dhe Buxhetit të Shtëpisë së Bardhë (OMB), Mike Duffey, kontaktoi zyrtarët e Pentagonit, 91 minuta pas telefonatës së Trump me Zelensky për të diskutuar ndihmën ndaj Ukrainës.

‘Në bazë të udhëzimeve që kam marrë dhe në dritën e planit të Administratës për të rishikuar ndihmën për Ukrainën, përfshirë Nismën e Ndihmës për Sigurinë e Ukrainës, ju lutemi të përmbaheni nga çdo detyrim shtesë i DP i këtyre fondeve, në pritje të drejtimit nga ai proces,’ shkroi Duffey, sipas dokumenteve.

Rachel Semmel, një zëdhënëse e OMB-së, u tha gazetarëve se ‘ishte e pamatur të lidhesh fondet e ndihmës me telefonatën Trump-Zelensky.”

‘Siç është vendosur dhe është raportuar publikisht, mbajtja e ndihmës u njoftua në një takim ndërinstitucional më 18 korrik,’ tha ajo.

‘Të nxjerrësh një rresht nga një e-mail dhe të mos e adresosh kontekstin është mashtruese dhe e pasaktë.’ – shtoi ajo.

Një zyrtar i lartë i administratës tha më tej se posta elektronike ishte pjesë e një diskutimi që po zhvillohet tashmë prej një jave midis OMB-së dhe Pentagonit në lidhje me ndalimin e ndihmës.

Dokumentet u morën të premten nga Qendra për Integritet Publike si pjesë e një kërkese të Ligjit për Lirinë e Informacionit ndaj OMB-së dhe Departamenti i Mbrojtjes.

Qendra për Integritet Publik është financuar hapur nga Fondacioni Shoqëria e Hapur e Soros, e cila zyrtarisht e renditi atë si një partner të mediave.

Qendra për Integritet Publik financohet gjithashtu nga Fondacioni Tides, i financuar nga Soros. Ajo është media e dytë e financuar nga Soros, e cila luan një rol kryesor në nxitjen e narracionit të fajësimit ndaj Trump.

VINI RE: Ky material është pronësi intelektuale e Breitbart


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *