Vendosni fjalën kyçe....

Alpinisti i njohur amerikan bie nga 300 metra lartësi në Meksikë, humb jetën


Alpinisti i njohur amerikan i shkëmbit bie 1.000 m në vdekjen e tij në Meksikë

Një alpinistamerikan, Brad Gobright, 31 vjeç, ka vdekur në mënyrë tragjike në Meksikë, pasi ra rreth 300 metra, ndërsa u përpoq të zbriste një anë të shkëmbit El Potrero Chico.

Ngjarja fatale ndodhi të mërkurën në vendin e ngjitjes tejet popullor në veri të Meksikës.

Gobright, i cili ishte i famshëm për ngjitjen pa asnjë pajisje sigurie, po zbriste së bashku me partnerin e tij të ngjitjes, Aidan Jacobson, duke përdorur teknikën ‘simul-rappelling’, ku të dy alpinistët zbresin fillesat e kundërta të një litari me trupat e tyre duke vepruar si kundërvënës.

Jacobsen u përplas me një shkëmb, që i shpëtoi jetën duke ngadalësuar rënien dhe duke e penguar atë të binte më tej.