Vendosni fjalën kyçe....

Shtiret si mjek dhe kryen 9 operacione, ndalohet ‘doktori’ në Kenia


Ronald Melly, ‘mjeku’ i rremë nga Qarku Nandi, kreu tetë operacione të suksesshme në Spitalin e Qarkut Kapsabet para se të transferohej në krye të Spitalit të nën-Qarkut Meteitei, tregon një raport.

Detajet, të cilat ngjallën shumëë zhurmë në publik, u përfshinë në një raport të përgatitur nga zyrtarë të Ministrisë së Shëndetësisë në qark, shkruan Facmedicine.com

Shefi i shëndetit të specializimeve mjekësore të Quiz County, Edward Serem paraqiti raportin, i cili përfshinte emrat e pacientëve që iu nënshtruan operacioneve të kryera nga mjekët e rremë.

Raporti tregonte se nga nëntë pacientët, në operacionet e të cilëve Melly mori pjesë, vetëm njëri vdiq mes 5 qershorit dhe 14 korrikut të këtij viti.

“Gjatë operacioneve që ai dhe një grup mjekësh të tjerë kryen, pacientja që ishte në pritje vdiq sepse ajo nuk mundi t’u mbijetojë komplikacioneve, por ata arritën të shpëtonin fëmijën.” – tha Dr Serem.

Guvernatori i Nandit, Cleophas Lagat, duke folur për herë të parë për këtë çështje, tha se qarku pranoi vetëm mjekë të përzgjedhur nga qeveria kombëtare.

“Unë kurrë nuk kam parë mjek të rremë dhe publiku nuk duhet të fajësojë qeverinë e qarkut pasi mjekët janë të punësuar nga Ministria e Shëndetësisë. Unë kam kërkuar që personeli shëndetësor që punon në qark të verifikohet.” – tha Dr. Lagat.