Vendosni fjalën kyçe....

“Leksion” qeveritarëve, zjarrfikësit u kthejnë shpinën mes ceremonisë (VIDEO)


 

Pas policëve, edhe zjarrfikësit francezë kanë dhënë shenjën e tyre se nuk i mbështesin qeveritarët.

Ditën e shtunë gjatë kremtimit të “Holy Beard”, Shenjt mbrojtës i zjarrfikësve, zjarrfikësit u kthyen shpinën disa qeveritarëve në shenjë proteste.

Ky gjest i jashtëzakonshëm erdhi si shprehje e pakënaqësisë kundër shkurtimeve në vendet e tyre të punës, dhe kjo ndodhi pikërisht në nisje të ceremonisë.

Zjarrfikësit ju kthyen shpinat zyrtarëve të zgjedhur, përfshirë Gilles Bourdouleix, kryetar i Bashkisë Cholet dhe përfaqësuesit të zones. Me sa raportohet nga mediat franceze në shënjestër të veprimit të tyre ishte veçanërisht, Patrice Braud.

Videoja e zjarrfikësve është bërë virale në rrjet. Po ditën e shtunë, edhe policët

Shprehen solidarizimin e tyre me protestuesit e quajtur “Jelekët e Verdhë”, të cilët prej disa javësh janë ngritur në protesta kundër taksës së karburantit.

Ndonëse ishin në krye të detyrës për të mirëmbajtur rendin, policët mbështetën protestuesit duke hequr kokoret.

https://www.youtube.com/watch?v=Mr4AupQOODQ


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *