Vendosni fjalën kyçe....

Francezët sërish në protestë kundë rritjes së çmimit të karburantit (VIDEO)


Janë rikthyer në rrugë francezët për të protestuar. Ashtu siç shihet edhe në videot e mëposhtme “jelekverdhët” në Paris po protestojnë sërish për rritjen e çmimit të naftës.  Policia ka hedhur gaz lotsjellës ndaj protestuesve. 

Një konfederatë sindikatat (CGT) gjithashtu u bënë thirrje 46,000 qytetarëve të tyre për t’u bashkuar me protestëm. Protestusit janë duke përdorur në protestë bojë të verdhë kundër policisë. 

“Askush nuk duhet të nënvlerësojë tronditjen e shkaktuar popullit, në Francë dhe jashtë saj, pas shikimit nëpër medie të atyre pamjeve që i ngjanin skenave të luftës”, ka thënë Macron para pjesëtarëve të kabinetit të tij në lidhje me protestën. 

Burimi: RT