Vendosni fjalën kyçe....

Ish-drejtuesi i Brexit: BE dhe NATO provokuan pushtimin rus të Ukrainës


Nigel Farage ka thënë se BE-ja dhe NATO-ja “provokuan” pushtimin rus të Ukrainës duke u zgjeruar drejt lindjes.

Duke folur për Panorama të BBC-së të premten në mbrëmje, Farage tha gjithashtu se Brexit do të kishte përfitim ekonomik për Mbretërinë e Bashkuar nëse ai do të kishte drejtuar vendin.

I sfiduar për besimet e tij mbi pushtimin e Ukrainës dhe admirimin e tij të deklaruar për Vladimir Putin, Farage tha se nuk e pëlqente personalisht presidentin rus, por “e admironte atë si një operator politik” për shkak të shtrirjes së kontrollit të tij mbi Rusinë.

Përse Putin pushtoi Ukrainën, Farage tha: “Unë u ngrita në Parlamentin Evropian në vitin 2014 dhe thashë: “Do të ketë një luftë në Ukrainë.” Pse e thashë këtë? Ishte e qartë për mua se zgjerimi gjithnjë në lindje i NATO-s dhe Bashkimit Evropian po i jepte këtij njeriu një arsye … për të thënë: “Ata po vijnë përsëri për ne” dhe për të shkuar në luftë.”