Vendosni fjalën kyçe....

Thatësira më e madhe që prej viti 2011 godet Meksikën


Mijëra peshq të ngordhur kanë mbuluar sipërfaqen e një lagune në shtetin verior të Meksikës, Chihuahua dhe zyrtarët lokalë po fajësojnë një thatësirë ​​intensive.

Ngordhjet e peshqve në Lagunën Bustillos, pranë qytetit Anahuac në Chihuahua, erdhën gjatë periudhave të gjata të thata pasi temperaturat janë ngjitur mbi 40 gradë Celsius. Nivelet e ujit të lagunës janë jashtëzakonisht të ulëta, thanë zyrtarët.

Një formë e thatësirës po prek gati 90% të Meksikës, shkalla më e lartë që nga viti 2011, sipas të dhënave të qeverisë. Shteti Chihuahua është goditur veçanërisht rëndë me pjesën më të madhe të territorit të tij të përfshirë nga nivelet më të skajshme të thatësisë.

Ngordhjet e mëdha të peshqve në zonë kanë ndodhur në vitet e mëparshme kur laguna u tha dhe peshqit u bllokuan.

Blegtoria, duke përfshirë lopët dhe gomarët, po ngordhin gjithashtu pasi digat po thahen dhe fermerët luftojnë për të siguruar ujë.