Vendosni fjalën kyçe....

Sondazhet e Kremlinit e nxjerrin Putinin me 82% të votave në zgjedhjet presidenciale


Presidenti rus Vladimir Putin mund të marrë 82% të votave në zgjedhjet e ardhshme, sipas anketuesve besnikë të Kremlinit.

Rusët do të shkojnë në qendrat e votimit për zgjedhjet presidenciale që përfundojnë të dielën, me Putinin që kërkon një mandat tjetër gjashtëvjeçar .

Zgjedhja e tij shihet si një përfundim i paramenduar në mungesë të ndonjë sfiduesi serioz , por autoritetet po bëjnë të pamundurën për ta paraqitur sondazhin si bindës.

Tre kandidatë rivalë, të cilët ose mbështesin hapur Putinin ose që ndjekin linjën e Kremlinit , shihen se nuk kanë asnjë shans, me nga 5% deri në 6% të votave secili, sipas sondazhit të votuesve me të drejtë vote nga instituti i kërkimit të opinionit VCIOM.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve nuk autorizoi asnjë kandidat kundërshtar për të kandiduar në zgjedhjet që janë caktuar për të premten deri të dielën.

Sondazhet e opinionit të Rusisë janë një instrument kyç për qeverinë për të vlerësuar efektivitetin e propagandës së Kremlinit , për shembull në mediat shtetërore.

Televizioni shtetëror i kontrolluar nga Kremlini, i parë kryesisht nga rusët e moshuar në zonat rurale, e portretizon Putinin si pa alternativë.

Putin, i cili ka mbajtur pushtetin për gati një çerek shekulli dhe që nisi pushtimin në shkallë të plotë të Ukrainës në vitin 2022, pretendon se zgjedhjet janë një votim për “të ardhmen e Rusisë”.

Ai e përshkruan luftën në Ukrainë si një luftë kundër hegjemonisë perëndimore, e cila rezonon me shumë rusë.

Nëse Putin merr më shumë se 80% të votave, do të ishte rezultati i tij më i mirë në zgjedhjet presidenciale dhe mund të interpretohet si një tregues i besimit të fuqive qeverisëse.

Në zgjedhjet e 2018 , ai mori 76.7% të votave me një pjesëmarrje prej 67.5%.

Komisioni Zgjedhor vlerëson numrin e votuesve me të drejtë vote në Rusi në 112 milionë. Rreth 2 milionë rusë jetojnë jashtë vendit.