Vendosni fjalën kyçe....

Youtuber-i rrëzoi avionin për klikime, dënohet me 6 muaj burg (Video)


Pikërisht kur filloni të mendoni se njerëzimi mund të ketë një mundësi, vjen një YouTuber për t’iu vërtetuar se e keni gabim. Mendja e sotme e uritur për klikime vjen në formën e 30-vjeçarit Trevor Jacob, i cili vendosi se rrëzimi i një avioni të tërë ia vlente disa pëlqime nga të huajt në internet.

Në vitin 2021, Jacob rrëzoi një avion të vogël në një kodër në Kaliforni pasi u hodh nga avioni. Kamerat e montuara në avion kapën përplasjen, ndërsa Jacob u hodh me parashutë në tokë. Videoja e titulluar në mënyrë tërheqëse “I Crashed My Airplane”, mori miliona shikime.

Dyshimet u ngritën kur Jacob filloi t’i gënjejë autoritetet për hollësitë e përplasjes, duke bërë që të akuzohet dhe në fund të pranojë se e rrëzoi me qëllim për ndikim dhe një marrëveshje të mundshme sponsorizimi.

Jacob u akuzua për shkatërrim dhe fshehje me qëllimin për të penguar një hetim federal dhe u dënua me 6 muaj burg federal.