Vendosni fjalën kyçe....

Greta Thunberg takon Zelenskyn, diskutojnë formimin e një grupi pune për dëmet mjedisore


Aktivistja e klimës Greta Thunberg u takua me presidentin ukrainas Vladimir Zelensky të enjten, si pjesë e një propozimi për të formuar një ‘grup pune’ për dëmet mjedisore të shkaktuara nga konflikti.

Thunberg, 20 vjeç, vizitoi pallatin presidencial në shoqërinë e ish-zëvendëskryeministres suedeze Margot Wallstrom, zëvendëspresidentes së Parlamentit Evropian Heidi Hautala dhe ish-presidentes irlandeze Mary Robinson.

“Ne kemi nevojë për ndihmën tuaj profesionale,” u tha Zelensky aktivistëve perëndimorë, duke i falënderuar ata për ‘ndikimin e hapave shumë konkretë’ që dërgon ‘një sinjal shumë të rëndësishëm për mbështetjen e Ukrainës’.

Thunberg akuzoi Rusinë se ‘vë në shënjestër të qëllimshme mjedisin dhe jetesën dhe shtëpitë e njerëzve duke shkatërruar jetë. Sepse kjo është në fund të fundit një çështje e njerëzve’.

Sipas AP, grupi i propozuar i punës dëshiron të vlerësojë dëmin mjedisor nga konflikti, të fillojë përpjekjet për të rivendosur ekologjinë e Ukrainës dhe të formulojë ‘mekanizma për të mbajtur Rusinë përgjegjëse’.