Vendosni fjalën kyçe....

‘Mësuesja e Vitit’ në Kaliforni arrestohet, akuzohet për abuzim seksual me ish-nxënësin e mitur – Fox


Një mësuese në Kaliforni që mori çmimin ‘Mësuesja e Vitit’ u arrestua këtë javë pasi akuzohetpër abuzim seksual me një ish-nxënës, tha policia.

Jacqueline Ma, një mësuese 34-vjeçare e klasës së gjashtë në shkollën fillore ‘Lincoln Acres’ në National City, Kaliforni, u akuzua për tre akuza për akte të turpshme dhe ngacmime me një fëmijë nën 14 vjeç dhe tre akuza për bashkim oral me një fëmijë nën 14.

Një prind i një 13-vjeçari telefonoi policinë e qytetit, sepse ajo dyshonte se fëmija i saj ‘ndoshta kishte një marrëdhënie të papërshtatshme me një ish-mësues’, tha policia në një deklaratë, shkruan Fox.

Policia nuk dha asnjë hollësi në lidhje me akuzat, duke cituar moshën e viktimës dhe hetimet në vazhdim.

Distrikti shkollor është në dijeni vetëm për një viktimë të supozuar, që nuk është më nxënës në distriktin shkollor, thuhet në një deklaratë nga kryeintendentja e rrethit shkollor kombëtar, Leighangela Brady.

“Ne e dimë se i gjithë komuniteti ynë shkollor është po aq i habitur sa ne nga ky lajm,” tha Brady në deklaratë.

“Distrikti do bashkëpunojë me autoritetet dhe nuk mund të komentojë më tej pas hetimi është në zhvillim. Ne do vazhdojmë të bëjmë gjithçka që është e mundur për të pasur prioritet sigurinë, nevojat dhe edukimin e studentëve tanë,” vijon deklarata.

Ajo ka qenë mësuese në shkollë që nga viti 2013, sipas faqes së saj në LinkedIn, dhe u emërua një nga “Mësueset e Vitit” nga Zyra e Arsimit e Qarkut San Diego për vitin shkollor 2022-2023.