Vendosni fjalën kyçe....

Qyteti gjerman do strehojë refugjatët ukrainas në mikrobusë kampimi


Qyteti verior gjerman i Hamburgut është gati t’u ofrojë azilkërkuesve, përfshirë ukrainasit, shtëpi ‘të vogla’ si strehim, raportoi tabloidi gjerman Bild të shtunën.

Hamburgu po përballet me një mungesë të mprehtë të strehimit të refugjatëve pasi dhjetëra mijëra njerëzve që kanë nevojë për mbrojtje dhe që kërkojnë strehim atje tashmë u mungon strehimi dhe rreth 100 të ardhur të rinj vijnë çdo ditë, sipas medias.

Mikrobusët e kampimit, që janë shpallur si një zgjidhje e mundshme për krizën, janë vetëm gjashtë metra të gjata dhe 2.5 metra të gjera dhe janë projektuar për të strehuar nga katër deri në gjashtë persona, sipas Bild. Deri më tani, qyteti ka marrë me qira gjithsej 50 ‘shtëpi të vogla’ të tilla si pjesë e një projekti testues.

Një foto e publikuar nga Bild, e cila pretendon se përshkruan një nga mikrobusët e kampimit, tregon kontejnerin e akomodimit të mbuluar me shkronjat ‘Z’. Edhe pse me sa duket përdoren për të shënuar kontejnerët si të përshtatshëm për qëndrime gjatë natës, shkronjat ‘Z’ gjithashtu kanë ngjashmëri me një simbol jozyrtar të përdorur nga forcat ruse gjatë fushatës së vazhdueshme të Moskës në Ukrainë.

Projekti ka marrë tashmë miratimin nga ministrja e Politikave Sociale të qytetit, Melanie Leonhard, e cila vizitoi një nga kampet e refugjatëve që strehonin shtëpitë e rimorkiove dhe i quajti ato ‘të përshtatshme’.

Sipas Bild, më shumë se 50,000 azilkërkues, duke përfshirë sirianë, afganë dhe rreth 20,000 ukrainas, janë duke kërkuar strehim në qytet.

Autoritetet e qytetit tani synojnë të vendosin mikrobusët e kampimit në zona ku aktualisht nuk ka strehim për azilkërkuesit. Gjermania po has vështirë në akomodimin e të gjithë refugjatët që kanë mbërritur atje në mes të konfliktit të vazhdueshëm të raportuar në Ukrainë.

Në fillim të tetorit, 23 drejtues komunalë anembanë vendit paralajmëruan se autoritetet lokale kishin shteruar të gjitha burimet për të ndihmuar të ardhurit e rinj.