Vendosni fjalën kyçe....

Presidenti i KE: BE të japë statusin kandidat për Ukrainën dhe Moldavinë


Presidenti i Këshillit Evropian ka kërkuar që Bashkimi Evropian të japë statusin e kandidatit Ukrainës dhe Moldavisë.

Charles Michel nuk rekomandoi statusin e kandidatit për Gjeorgjinë, një tjetër shtet ish-sovjetik që kërkon pranimin në BE.

Javën e ardhshme, krerët e BE-së do të vendosin nëse do t’u japin këtyre tre shteteve statusin e kandidatit në BE, megjithëse anëtarësimi i plotë ka të ngjarë të marrë vite.

“Unë besoj se është koha për të njohur perspektivën evropiane të Ukrainës, Moldavisë dhe Gjeorgjisë,” tha Michel në një adresë video të postuar në Twitter.

“E ardhmja e këtyre vendeve – dhe e njerëzve të tyre – qëndron brenda BE-së. Më konkretisht, synimi im është që ne të vendosim t’i japim statusin kandidat Ukrainës dhe Moldavisë.