Vendosni fjalën kyçe....

Boeing do e ndërtojë aeroplanin e radhës në realitet virtual


Prodhuesi amerikan i avionëve Boeing është vendosur të zhvendosë prodhimin e tij në botën e realitetit virtual brenda dy viteve të ardhshme, zbuloi inxhinieri kryesor i tij, Greg Hyslop.

“Ka të bëjë me forcimin e inxhinierisë. Ne po flasim për ndryshimin e mënyrës se si punojmë në të gjithë kompaninë,” tha Hyslop për Reuters.

‘Fabrika e së ardhmes’ e kompanisë do të përfshijë modele zhytëse inxhinierike 3D, robotë interaktivë dhe mekanikë të shpërndarë në mbarë botën, por të lidhura nga kufjet HoloLens.

Boeing do të ndërtojë dhe lidhë kopje virtuale ‘binjake dixhitale’ 3D të avionit të tij të ri dhe sistemit të prodhimit në mënyrë që të kryejë simulime. Një ‘fije dixhitale’ do të përfshijë të gjithë informacionin rreth avionit që nga fillimi, duke përfshirë kërkesat e linjës ajrore, specifikimet e pjesëve dhe dokumentet e certifikimit. Kompania planifikon të investojë 15 miliardë dollarë në evolucionin e prodhimit të saj.

Inxhinieri thotë se mbi 70% e çështjeve të cilësisë në Boeing mund të gjurmohen në çështjet e projektimit dhe hedhja e praktikave të vjetra të bazuara në letër mund të jetë baza e ndryshimit pozitiv.

“Do të keni shpejtësi, do të keni cilësi të përmirësuar, komunikim më të mirë dhe reagim më të mirë kur ndodhin probleme,” tha Hyslop.

Kompania pret që një avion i ri i bazuar në qasjen e rinovuar të prodhimit të dalë në treg pas katër deri në pesë vjet.