Vendosni fjalën kyçe....

WhatsApp po teston opsionin e ri, do lejojë përdoruesit të dërgojnë mesazhe pa përdorur telefonin


WhatsApp po teston një veçori të re që do t’i lejojë njerëzit të dërgojnë mesazhe pa përdorur telefonin e tyre parësor.

Aktualisht, WhatsApp është i lidhur me telefonin e një përdoruesi. Aplikacionet e saj në desktop dhe në internet kanë nevojë që ajo pajisje të lidhet dhe të marrë mesazhe.

Por tipari i ri do t’i lejojë përdoruesit të dërgojnë dhe të marrin mesazhe “edhe nëse bateria e telefonit tuaj ka mbaruar”.

Deri në katër pajisje të tjera – si PC dhe tablet – mund të përdoren së bashku, tha WhatsApp.

Për të filluar, tipari i ri do të paraqitet si një provë beta për një “grup të vogël përdoruesish” dhe ekipi planifikon të përmirësojë performancën dhe të shtojë veçori para se ta mundësojë atë për të gjithë.

Enkriptimi nga fundi në fund – një pikë kyçe e shitjes për WhatsApp – do të funksionojë ende nën këtë sistem të ri, tha ai.

Disa aplikacione të tjera të mesazheve tashmë kanë një veçori të tillë, duke përfshirë aplikacionin rival të koduar Signal, i cili kërkon një telefon për regjistrim, por jo për të shkëmbyer mesazhe.

Por tipari është kërkuar prej kohësh nga përdoruesit e WhatsApp – nga të cilët raportohen dy miliardë.