Vendosni fjalën kyçe....

“Mos vaksinoni të rinjtë, ata që e kanë kaluar Covid-19 dhe të shëndetshmit” – Mjekët suedezë letër të hapur për qeverinë


Duke supozuar se pjesa më e madhe e popullatës tashmë ka një formë të imunitetit dhe duke përmendur efekte anësore të rrezikshme dhe fatale të tilla si mpiksja e gjakut, një grup mjekësh suedezë i kërkuan zyrtarëve të shëndetit publik të mos përsërisnin gabimet e bëra gjatë vaksinimit të gripit të derrit që rezultoi në raste të shumta të narkolepsisë si një efekt anësor.

Një grup prej 28 ekspertësh mjekësorë në Suedi u bëri thirrje zyrtarëve të shëndetit publik që të vaksinojnë vetëm grupet në rrezik kundër Covid-19, por jo të rinjtë dhe të shëndetshmit.

Në letrën e tyre të hapur në gazetën Göteborgs-Posten, 28 mjekë dhe studiues, përfshirë psikiatrin dhe debatuesin Sven Román dhe Nils Littorin të Universitetit të Lundit, i cili gjithashtu kryeson partinë lokale Lista Malmö, pohuan se një pjesë e madhe e popullsisë së botës ka tani kishte Covid-19 dhe kishin një formë të imunitetit ndaj virusit.

“Prandaj, ne duhet të vaksinojmë vetëm ata që janë të moshës 65 vjeç e lart ose që janë në rrezik. Përndryshe, ne rrezikojmë të përsërisim gabimet fatale të vaksinimit të gripit të derrit ”, shkruan ekspertët.

Në Mars 2009, bota pa një shpërthim të një virusi të ri të gripit, që mund të buronte nga derrat, duke infektuar madje edhe të rinjtë. Këmbanat e alarmit ranë globalisht, pasi virusi në shumë mënyra i ngjante shpërthimit të gripit spanjoll të vitit 1917. Një vaksinë u zhvillua menjëherë kundër gripit të derrit dhe 60-90 milionë doza u bënë në nivel global.

Në Evropë, dhe veçanërisht në vendet nordike, pas këtyre vaksinimeve u shfaqën raste të shumta të narkolepsisë. Faktori ngatërrues është se vetë virusi i gripit të derrit shkakton narkolepsi, gjë që e bën të vështirë të dallosh shkakun.

Nënshkruesit përmendin rrezikun e zhvillimit të mpiksjes fatale të gjakut dhe hemorragjisë, e cila është vërejtur si një efekt anësor i disa vaksinave, përfshirë AstraZeneca, dhe kërkojnë që të mos përsëritet “gabimi i narkolepsisë” dhe të mos vaksinohen të rinjtë dhe personat e shëndetshëm, gjithashtu edhe ata që tashmë kanë pasur e kanë kaluar Covid-19.

Propozimi bie ndesh me strategjinë e përgjithshme të vaksinimit të zbatuar nga Agjencia Suedeze e Shëndetit Publik, epidemiologu shtetëror Anders Tegnell dhe koordinatori i vaksinave i qeverisë Richard Bergström.

Doktor Sven Román është veçanërisht skeptik ndaj lidhjeve të dukshme të autoriteteve me industrinë farmaceutike, siç është Richard Bergström i lartpërmendur, i cili më parë ishte CEO i Shoqatës së Industrisë Farmaceutike.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *