Vendosni fjalën kyçe....

Mbikëqyrësi i mediave në Francë hedh në gjyq Facebook-un


Reporterët pa Kufij (RSF) ka nisur një proces gjyqësor kundër Facebook në Francë, duke akuzuar gjigantin e mediave sociale për shkelje të kushteve të tij të shërbimit, për shkak të lejimit të përhapjes së gjuhës së urrejtjes dhe keqinformimit në faqen e tij.

Grupi i vëzhguesit të medias ndërmori hapin për të sfiduar Facebook-un për atë që e përshkroi si “praktika tregtare mashtruese” dhe një “përhapje masive” të përmbajtjes problematike në platformën e kompanisë.

Veprimi ligjor përqendrohet në një seksion të politikave të Facebook-ut që zotohen të sigurojnë “një mjedis të sigurt, të sigurt dhe pa gabime” për përdoruesit, por RSF argumenton se gjuha e urrejtjes dhe informacioni i rremë do të thotë që kompania po shkel udhëzimet e veta.