Vendosni fjalën kyçe....

Këshilltarët i kërkojnë kryeministrit britanik karantinë më të ashpër, pritet mbyllja e shkollave


Ekipi i këshilltarëve shkencorë të kryeministrit britanik, Johnson, i kanë kërkuar këtij të fundit që të vendosë kufizime edhe më të ashpra si dhe një karantinë të tretë në vend duke përfshirë mbylljen e shkollave gjatë muaji janar.

Kërkesa e tyre vjen lidhur me llojin e ri të Covid-19 që është zbuluar në ishull. Sipas ministrit të qevrisë, Gove, vetëm fëmijët në moshën 11-13 vjeç dhe ata me prindërit që duhet të punojnë do të shkojnë në shkollë nga e hëna.

Sipas një deputeti konservator, shumica e tyre janë kundër mbylljes së shkollave duke qenë se virusi nuk i dëmton për më tepër dëmi që vjen nga karantina, sipas tyre, është më i lartë sesa dëmi nga virusi vetë.