Vendosni fjalën kyçe....

Avokati i Trump: Zgjedhjet u vodhën me një plan të centralizuar në të gjithë vendin


Avokati personal i Presidentit Trump Rudy Giuliani të enjten ngriti çështjen për sfidën ligjore të fushatës Trump për rezultatet të zgjedhjeve 2020, në një konferencë shtypi të zjarrtë duke pretenduar se kishte një plan “të centralizuar” për të kryer mashtrime me vota në të gjithë vendin.

Kjo është një qasje e ndryshme nga stafi i fushatës që ka marrë kohët e fundit në gjykatë, ku ato janë përqendruar kryesisht në vlefshmërinë e fletëve të votimit dhe numërimit pa pohuar mashtrimin. Ndërsa Giuliani nuk paraqiti ndonjë provë të drejtpërdrejtë të një skeme mashtrimi masiv, Giuliani pohoi se ky është “përfundimi logjik” i arritur si rezultat i incidenteve që ai tha se ndodhën në disa shtete.

Ajo që unë po ju përshkruaj është një mashtrim masiv“, tha Giuliani në konferencën për shtyp në Capitol Hill me anëtarët e tjerë të ekipit ligjor të Trump, i cili vazhdimisht sulmoi mediat e lajmeve dhe i akuzoi ata se i trajtonin përpjekjet e tyre padrejtësisht.

Në një moment, Giuliani i tha vazhdimisht një anëtari të shtypit, “po gënjen”.

Përshkrimi i tij përfshinte kryesisht recitime të akuzave të paraqitura në disa procese gjyqësore që stafi i fushatës Trump ka ngritur. Ish zv.presidenti Joe Biden është projektuar fituesi në garë, por stafi i fushatës Trump po kundërshton këto thirrje, duke ngritur shqetësime në disa shtete të fushës së betejës.

Ish-kryetari i bashkisë së New York-ut foli për incidentet në Pensilvani ku vëzhguesit republikanë të sondazheve pretenduan se nuk u lejohej të vëzhgonin procesin e numërimit sepse ato ishin mbajtur shumë larg. Një gjykatës kishte vendosur në favor të tyre dhe urdhëroi që ata të lejoheshin gjashtë metra larg numërimit në një qendër në Filadelfia, por kjo u përmbys pasi zyrtarët apeluan.

Giuliani pohoi gjithashtu se ndërsa Pensilvania nuk i lejon votuesit që mungojnë të rregullojnë ndonjë gabim me fletët e tyre të votimit, disave iu dha ajo mundësi – por jo atyre nga zonat republikane.

Ai përmendi rastet në Pensilvani dhe Miçigan nga punëtorët e sondazhit të cilët folën për udhëzimet nga mbikëqyrësit. Një dëshmitar tha që punëtorët në Pensilvani u udhëzuan t’u caktonin fletëvotime pa emra njerëzve të rastësishëm, duke rezultuar në mijëra njerëz në Pittsburgh që të paraqiteshin në qendrat e votimit për të gjetur se votat ishin hedhur në emrat e tyre.

Një dëshmitar tjetër tha që në Michigan një mbikëqyrës udhëzoi punëtorët të ndryshonin datat në fletët e votimit që mungonin për të treguar se ata mbërritën më herët sesa kishin. Një dëshmitar pohoi gjithashtu se punëtorëve u ishte thënë të mos kërkonin identifikim fotografik nga votuesit e Miçiganit, edhe pse ligji i shtetit e kërkon atë.

Giuliani gjithashtu tha që afërsisht 100,000 fletë votimi të munguara në Wisconsin duhet të konsideroheshin të pavlefshme sepse nuk kishte asnjë aplikim për to. Presidenti i zgjedhur Joe Biden udhëheq Presidentin Trump në atë shtet me afërsisht 20,000 vota.

“Nëse llogaritni votat e ligjshme, Trump fiton Wisconsin,” tha Giuliani.

Këshilltarja ligjore e fushatës Trump Jenna Ellis shpjegoi mungesën e provave të reja në konferencën për shtyp për të mbështetur pretendimet e tyre duke thënë se kjo ishte thjesht një “deklaratë hapëse” dhe se më shumë prova do të dilnin në gjykatë.

Giuliani i’u kthye kundër një reporteri që pretendoi se ai dhe ekipi i tij po merrnin kohën e tyre për të zgjidhur çështjet e tyre.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *