Vendosni fjalën kyçe....

Raporti paraprak i Venecias “rrëzon” qeverinë – Meta ka zbatuar Kushtetutën, veprimet e Dvoranit të dyshimta


Komisioni i Venecias i ka dhënë të drejtë presidentit Meta lidhur me përzgjedhjen e anëtarëve të Gjykatës Kushtetuese.

Sipas raportit paraprak, Venecia deklaron se veprimet e presidentit përputhen me Kushtetutën dhe se nuk ka bazë për shkarkimin e kreut të shtetit lidhur me këtë çështje.

Komisioni i Venecias vëren gjithashtu se ligji për ndryshimin e betimit nga Presidenti në një institucion tjetër është antikueshtetues.

Raporti thekson gjithashtu se mënyra e veprimit të KED-së është e dyshimtë. Raporti përfundimtar pritet të publikohet më 20 mars.

VINI RE: Faksimilja marrë nga Syri.net


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *