Vendosni fjalën kyçe....

“Kërkojmë status, jo pallavra”, minatorët mblidhen para Parlamentit (FOTO)


Ndërkohë që në Parlament po zhvillohet seanca plenare, një grup minatorësh kanë nisur një protestë.

Minatorët vazhdojnë te kenë të njëjtën kërkesë për qeverinë, statusin e minatorit të munguar prej 15 vitesh dhe rritje të pensioneve.

“Ne kërkojmë status, jo pallavra” dhe “Ne kërkojmë djersën, ne kërkojmë hakun“, janë thirrjet e tyre. Ata janë kundër prjojektligjit që pritet të miratohet sot në Parlament.

Ndër vite minatorët kanë shprehur domosdoshmërinë e miratimit të statusit të minatorit, por ende nuk është realizuar kjo kërkesë e tyre.

Paralalisht me protestën në Tiranë, edhe minatorët e Korçës, Devollit dhe Ersekës kanë organizuar sot protesta para Prefekturës. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *