Vendosni fjalën kyçe....

Rrjeti i strukturuar mediatik që fshihet pas sulmit ndaj Donald Trump


Jeff Zucker (CNN), Phil Griffin (MSNBC), Jeff Bezos (Washington Post) dhe A.G. Sulzberger (New York Times)

Nga Sean Hannity

Shikoni të ashtuquajturën konkurrencë në lajmet televizive  – dhe filloni me Rachel Maddow të MSNBC. Audiencës së saj i është shitur një teori komploti, natë pas nate, çdo natë.

Një gënjeshtër, natë pas nate, çdo natë. Për 22 muaj radhazi. Ajo ka përfituar nga këto gënjeshtra tek audienca e saj në një nivel spektakolar.

Sinqerisht, Maddoë dhe të ashtuquajturit kolegë të saj, të ashtuquajturat mediat kryesore, të ashtuquajturat gazetarë, duhet të jenë të zënë ngushtë.

Ata duhet të ndjehen të turpëruar, ata duhet t’ kërkojnë falje popullit amerikan. Do të më duhen muaj, por do të ndjekim çdo gjurmë dhe ne do t’ju kujtojmë dhe tregojmë se çfarë është bërë këtu.

E vërteta është zbuluar për të gjithë, që ta shohin atë.

Asnjë marrëveshje, asnjë pengesë, asnjë të vërtetë për gënjeshtrat që janë shpërndarë çdo ditë. Ne në “Hannity” kemi qenë të drejtë të gjithë së bashku, sepse, ndryshe nga mediat kryesore, ne kemi thënë të vërtetën me dëshmi për ta mbështetur atë.

Shumë prej jush që nga dje më kanë shkruar mua dhe ju doni që unë të hedh topin në tokë dhe të ndal lojën. Unë nuk jam në humor për të festuar.

Kjo është një kohë kur çdo amerikan, që tani e di të vërtetën, duhet të zemërohet me atë që ka ndodhur këtu, në mbarë Amerikën. Unë jam i nevrikosur dhe pjesa tjetër e vendit duhet të jetë, gjithashtu.

Ky është vetëm kapitulli i parë. Kjo duhet të jetë një ditë e llogaridhënies për mediat, për shtetin në të gjitha shtresat e tij, për njerëzit që abuzuan me pushtetin – dhe e bënë atë në mënyrë të hapur.

Nëse nuk e bëjmë këtë në mënyrën e duhur, nëse nuk i mbajmë përgjegjës këta njerëz, ju premtoj me gjithë dashurinë që kam për këtë vend dhe për të ardhmen tonë, për fëmijët, nipërit e mbesat, ne do të humbasim vendin më të madh që Perëndia i ka dhënë ndonjëherë njeriut.

Sean Hannity (Fox News)

Tani kemi 675 ditë, 25 milionë e kusur dollarë, 2800 dëshmi me shkrim, 500 dëshmitarë, 500 urdhra kërkimi, dyer të shkallmuara, sulme para agimit, dënime për krime, pranga që janë shtrënguar për t’i bërë njerëzit të gënjejnë për të lënduar presidentin.

Jetë të tjera u shkatërruan, fatura ligjore u krijuan për aq shumë amerikanë, shumë prej të cilëve tani po përballen me falimentimin, si gjenerali Michael Flynn, një veteran lufte me 33 vite karrierë. Kështu e shpërblejmë atë?

Pas një hetimi të mëparshëm nëntë mujor të FBI-së, që nuk gjeti asnjë provë të marrëveshjes së pretenduar Trump-Rusi, pasi një hetim dypartiak të Senatit, që nuk gjeti asnjë provë të fshehtësisë, pasi një hetim tjetër ku nuk u gjet asnjë provë e fshehtësisë, prapë dhe prapë, për të katërtën herë ne mësojmë gjatë fundjavës, se Robert Mueller nuk ka gjetur asnjë provë të marrëveshjes Trump-Rusi, sipas gjetjeve përmbledhëse të Prokurorit të Përgjithshëm, William Barr, për raportit e Mueller.

“Hetimi i këshilltarit të posaçëm nuk gjeti se fushata e Trump, apo ndonjë tjetër që ishte e lidhur me të, të komplotonte ose të koordinohej me Rusinë në përpjekjet e saj për të ndikuar në zgjedhjet presidenciale të vitit 2016 në SHBA”.

Dhe më lejoni të jem i qartë, një citim i drejtpërdrejtë nga raporti i Mueller, hetimi nuk ka vërtetuar se anëtarët e fushatës së Trump komplotuan, u koordinuan me qeverinë ruse në aktivitetet e ndërhyrjes së tij në zgjedhje.

Dhe kjo nuk është e gjitha. Presidenti Trump është gjithashtu i pastruar nga çështja e pengimit të drejtësisë. Mueller nuk ka nxjerrë një përfundim “në një mënyrë apo tjetër në lidhje me atë, nëse sjellja e ekzaminuar përbënte pengesë”.

Këshilli i posaçëm nuk arriti në përfundimin se presidenti bëri një krim, ai nuk e shfajësoi atë – kjo është ajo ku mediat po kapen. Por lexoni pak më tej.

Këshilltari Special, Robert Mueller

Pas shqyrtimit të çështjes, prokurori i përgjithshëm në konsultim me zëvendësprokurorin e përgjithshëm, i cili e nisi të gjithë këtë gjë, Zëvendës Prokurori i Përgjithshëm, Rod Rosenstein, arriti në përfundimin, fraza kryesore që mungon në media, provat e zhvilluara gjatë hetimit të këshillit të posaçëm nuk janë të mjaftueshme për të krijuar bindjen se presidenti pengoi drejtësinë – dhe kjo është e rëndësishme.

Sipas prokurorit të përgjithshëm “vendosmëria jonë është arritur pa marrë parasysh dhe nuk është e bazuar në konsideratat kushtetuese që rrethojnë aktakuzën dhe ndjekjen penale të një presidenti në detyrë”.

Dhe përfundoi, “në përgjithësi, për të marrë dhe mbështetur një bindje për pengimin e drejtësisë, qeveria do të duhej të provonte përtej një dyshimi të arsyeshëm, se një person që vepron me qëllim të korruptuar të angazhuar në sjellje pengimi me një lidhje të mjaftueshme me një procedurë në pritje ose të parashikuar”.

Çdokush në media që refuzon të pranojë këtë të vërtetë po vazhdon të gënjejë siç ka bërë dy vitet e fundit. Ju nuk mund të pengoni një hetim për një krim që nuk e keni kryer. Nuk ka pasur bashkëpunim – nuk mund të ketë ndonjë pengesë. Asnjë akuzë nuk do të paraqitet. Gjuetia e shtrigave të mediave të Mueller më në fund ka mbaruar.

Pyetja e madhe për këtë vend nuk duhet të jetë për konservatorët, liberalët, demokratët, republikanët. Duhet të jetë kjo: Ku do të shkojmë nga këtu si vend? Si mund ta parandalojmë këtë sulm të paprecedent ndaj një presidenti të zgjedhur në mënyrë të rregullt dhe një përpjekje për të përmbysur vullnetin e popullit amerikan, që kjo gjë që mos ndodhë sërish?

Njerëzit me nivelet më të larta të pushtetit abuzuan me pushtetin për të rrëzuar një kandidat që ne e dimë se do të ishte akuzuar dhe për të rrëzuar një zgjedhje presidenciale, dhe pastaj të prishnin rezultatet që nuk u pëlqenin. Ju, ne, populli amerikan, u gënjye përherë e më shumë.

Prokurori i Përgjithshëm, William Barr

Premtimi im për këtë vend nga kjo natë e në vijim, është që ne në “Hannity” do të vëmë para përgjëgjësisë çdo gënjeshtar, çdo propagandist, çdo teoricien të konspiracionit. Kjo ka të ngjarë të na kushtojë muaj dhe ndoshta më shumë për të zbuluar të vërtetën. Ne kemi të gjithë kasetën. Kemi të gjitha komentet. Do të duhet kohë.

Çdo zyrtar i shtetit që keqpërdorte fuqinë, që ju, ne, populli ua japim, do të mbajë përgjegjësi. Ne do të mbajmë çdo “super patriot” përgjegjës, të cilët mendonin se dinin më mirë se sa njerëzit amerikanë.

Ne do të mbajmë përgjegjës çdo teoricien të rrejshëm të mediave gënjeshtare. Ne do të mbajmë çdo gënjeshtar në Kongres – duke filluar me frikacakun Adam Schiff – përgjegjës.

Do t’i emërtojmë me emra, ne do të kërkojmë hetime të reja. Do ta marrim këtë të drejtë. Do të kërkojmë që ta marrim këtë të drejtë dhe ne do t’ju tregojmë se kush nuk mund të besohet përsëri. Ne fillojmë me këtë turmë të korruptuar mediatike në Partinë Demokratike. Ne tani e dimë se ata punojnë në unison. Ata janë një entitet.

Dhe për dy vitet e fundit, ka pasur dy rrëfime paralele në këtë vend. Një, sigurisht, ishte e vërteta, të cilën ne e kemi provuar natë pas nat, me raportimin natë pas nate.

Dhe pastaj ka pasur paketën e gënjeshtrave për një skemë të madhe, ku Donald Trump dhe ekipi i tij punuan ngushtë me Rusinë për të vjedhur zgjedhjet. Raportimi fjalë për fjalë me një frymë, histeria u shty javë pas jave, çdo sekondë, çdo orë të çdo dite.

Ne po flasim për mijëra e mijëra raporte në opinione dhe të ashtuquajtura faqe të lajmeve të rëndësishme. Kjo do të thotë “Washington Post” dhe “The New York Times”. Besoni apo jo, ata në fakt fituan çmime “Pulitzer” për mbulimin e tyre të gënjeshtërt lidhur me të ashtuquajturën “aferë e Rusisë”.

Ky është një turp i neveritshëm dhe një çnderim për çdo person që meriton një çmim të vërtetë “Pulitzer”. Ky mbulim i tmerrshëm konspirativ u përforcua çdo ditë në lajmet e rreme të “CNN”, televizioni i komplotit “MSNBC”.

Dhe në kulmin e kësaj histerie, sidomos televizioni i lajmit të rremë CNN dhe televizioni konspirativ MSNBC ishin duke shfaqur çdo sekondë, çdo ditë, ish-avokatin e Stormy Daniels, Michael Avenatti.

Ai u shfaq më shumë se 108 herë në dy muaj, sepse ai e urren Donald Trumpin. Avenatti spekuloi në mënyrë të egër dhe përhapi thashetheme të pabazuara – dhe ata e pasqyruan atë rreth Trump dhe Rusisë çdo ditë , çdo natë.

E pra, Avenatti u akuzua të hënën në dy raste të ndara federale për mashtrim dhe zhvatje. Megjithatë për javë të tëra, Avenatti ishte mysafir në televizionin kabllor, në shfaqje pas shfaqje dhe media ishte e dëshpëruar për tregimin e rremë dhe gënjeshtrën që të përparonte.

Brit Hume, me 50 vjet në gazetari, e quajti këtë mbulim të fshehtë të Rusisë “shpartallimi më i keq gazetaresk” i jetës së tij. Edhe shkrimtari i djathtë i “Rolling Stones”, Matt Taibbi shkroi: “Askush nuk dëshiron ta dëgjojë këtë, por lajmi se prokurori special Mueller është drejtuar në shtëpi pa dhënë akuza të reja është një goditje vdekjeje për reputacionin e medias amerikane të lajmeve”.

Jeff Zucker, kreu i CNN, a do të kërkosh falje për rrjedhën e vazhdueshme të gënjeshtrave dhe histerisë së rrjetit tënd?

Phil Griffin në MSNBC, a do të kërkosh falje për teoritë e konspiracionit që lejoni të shpërndahen çdo sekondë, çdo ditë?

Po Jeff Bezos, Marty Baron? A do të dilni të pastër mbi mashtrimin e faqes së parë, çdo ditë në “Washington Post”? A do të ndaleni së paku duke iu referuar marrëveshjes së fshehtë të Jennifer Rubin dhe të tjerëve si konservatorë?

Ata nuk janë. A do e kthejë redaktori ekzekutiv i “New York Times”, Dean Baquet, çmimin Pulitzer për raportimin e marrëveshjeve të fshehta, duke qenë se ato u kapën tani duke raportuar një mashtrim?

Në të vërtetë, ne e dimë se kurrë nuk do të ketë një “mea culpa” nga ndonjë prej këtyre mediave të rreme. Ata vetëm do të kalojnë në grupin e ardhshëm të gënjeshtrave. Ata kurrë nuk do të kërkojnë falje. Ata kurrë nuk do të tërhiqen, gënjeshtrat e tyre, burimet e tyre anonime. Spekulimet e tyre të pafundme. Ata janë të pashpresë.

Gazetaria, siç e kamë thënë në vitin 2007, është e vdekur, është varrosur. Dhe nuk është diçka që e kam thënë pa menduar.

Përshtatur nga monologu i Sean Hannity nga “Hannity” më 25 mars 2019.

VINI RE: Ky material është pronësi  intelektuale e Fox News


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *