Vendosni fjalën kyçe....

Reagojnë gjatë protestës Ambasada Amerikane dhe Delegacioni i Bashkimit Europian


Reagojnë gjatë protestës Ambasada Amerikane në Tiranë dhe Delegacioni i Bashkimit Europian.

“Ambasada e Shteteve të Bashkuara dënon me forcë dhunën dhe shkatërrimin që ndodhën gjatë protestave të sotme në Tiranë. Mbështesim të drejtën e qytetarëve për të protestuar paqësisht, por dëmtimi i pronës publike dhe dhuna nuk janë të pranueshme. Nxisim të gjitha palët që të tregojnë vetëpërmbajtje më të mirë dhe të rivendosin qetësinë. Iu bëjmë thirrje të gjitha partive politike që t’i denoncojnë këto akte dhe të ndërmarrin të gjitha hapat e nevojshme për t’u siguruar që situata të shndërrohet në paqësore dhe konstruktive.”, thuhet në deklaratën e ambasadës.

Ndërsa Delegacioni i Bashkimit Evropian dhe Ambasadat e Shteteve Anëtare në Tiranë u bëjnë thirrje të gjitha palëve të tregojnë përmbajtje të menjëhershme

“E drejta e qytetarëve për t’u shprehur përmes protestës paqësore është një vlerë thelbësore e një demokracie moderne evropiane. Megjithatë, dëmtimi i pronës publike dhe përdorimi i dhunës nuk janë të pranueshme. Ne u bëjmë thirrje të gjitha palëve të bëjnë çmos për të shmangur dhunën dhe çrregullimin e mëtejshëm.”, shkruhet në deklaratën e tyre.

Deri më tani gjatë protestës së opozitës janë 6 të plagosur, 4 protestues dhe 2 policë.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *