Vendosni fjalën kyçe....

Trump: Ka gjasa të arrihet marrëveshje tregtare me Kinën


Donald Trump, presidenti i  Shteteve të Bashkuara ka deklaruar së fundmi se është shumë afër një marrëveshje tregtare me Kinën. Ai mohoi se e ka shqyrtuar mundësinë e heqjes së tarifave tregtare ndaj produkteve kineze.

“Gjërat janë duke shtuar shumë mirë me Kinën dhe me tregtinë. Nëse arrijmë marrëveshje, natyrisht se nuk do të ketë sanksione dhe nëse nuk arrijmë marrëveshje, do të ketë sanksione. Ne kemi pasur numër të madh të takimeve dhe një marrëveshje ka gjasa të arrihet me Kinën”, tha Trump.

Shtetet e Bashkuara kanë vendosura tarifa ndaj mallrave kineze, me arsyetimin se Kina ka qenë e “padrejtë” ndaj SHBA-së në tregti. Po ashtu edhe Kina ka vënë tarifa ndaj importeve amerikane.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *