Vendosni fjalën kyçe....

Arrestimi brutal i studentëve, video që tronditi Francën


Franca është tronditur nga një video që është shpërndarë në internet, ku shihet arrestimi dhe trajtimi brutal i studentëve që protestuan në Paris.

Videoja është xhiruar të martën në periferi të Parisit, ku shihen një grup studentësh të gjunjëzuar, me krahët e tyre të vendosur pas kokës, të rrethuar nga oficerë të policisë, të cilët qëndrojnë në gjendje gatishmërie duke i kërcënuar studentët, ndërsa fytyrat e tyre janë të maskuara.

Ministër francez i Arsimit, Jean-Michel Blanke tha se imazhet e nxënësve të gjunjëzuar gjatë aktit të arrestimit janë tronditëse.

Video që është përhapur në rrjetet sociale, ka shkaktuar një ortek të kritikave të sindikatave dhe organizatave të ndryshme të shoqërisë, për shkak të sjelljes brutalet të policisë. Nxënësit anembanë Francës kanë protestuar javën e kaluar, ku kërkohet reformim i sistemit arsimor. Kjo video është përhapur para mbajtjes së protesta, që janë paralajmëruar për fundjavë, dhe mediat franceze raportojnë se kjo mund të shkaktojë trazira.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *