Vendosni fjalën kyçe....

SHBA njofton ndihmën e re 404 mln dollarë për palestinezët


Sekretari i Shtetit Antony Blinken ka njoftuar 404 milionë dollarë ndihmë të re të SHBA për palestinezët dhe u ka kërkuar vendeve të tjera të japin para për të trajtuar krizën humanitare të Gazës.

Sipas Departamentit të Shtetit, ndihma, e shpallur në një konferencë të ndihmës urgjente në Jordani, e çon kontributin e përgjithshëm të SHBA-së për palestinezët – në Gaza, Bregun Perëndimor dhe rajon – në 674 milionë dollarë që nga shpërthimi i luftës në tetor.

Por Blinken vuri në dukje se një thirrje e OKB-së për palestinezët ishte financuar vetëm një e treta, me një mungesë prej rreth 2.3 miliardë dollarë.

Disa kanë shprehur shqetësim të madh për vuajtjet e popullit palestinez në Gaza, duke përfshirë vendet me kapacitetin për të dhënë shumë, kanë ofruar shumë pak ose aspak,” tha Blinken në një konferencë ndihme urgjente në Jordani, në një referencë të mundshme për Kundërshtarët e SHBA-së, Kinës dhe Rusisë.

“Është koha që të gjithë – të gjithë – të rriten. Dhe për ata që tashmë kanë dhënë dhe dhënë bujarisht, të japin më shumë,” tha ai.

Blinken nuk specifikoi se si Shtetet e Bashkuara do të jepnin ndihmën, por Uashingtoni – donatori më i madh për palestinezët – është fokusuar në Programin Botëror të Ushqimit dhe grupet private të ndihmës.