Vendosni fjalën kyçe....

Përparimet në marrëdhëniet BE-Turqi të lidhura me çështjen e  Qipros – Mitsotakis


Përparimet në marrëdhëniet midis Bashkimit Evropian dhe Turqisë janë të lidhura me përparimin në problemin e Qipros, tha të mërkurën kryeministri grek Kyriakos Mitsotakis.

Duke kujtuar se marrëdhëniet BE-Turqi janë ndër temat që do diskutohen gjatë një takimi të posaçëm të Këshillit Evropian në Bruksel, Mitsotakis tha: “Për momentin, jam i kënaqur me përfundimet që kemi arritur, të cilat njohin faktin se marrëdhëniet ndërmjet Bashkimi Evropian dhe Turqia mund të përparojnë, por gjithmonë brenda kuadrit të vendimeve të marra nga Këshilli Evropian vitet e fundit”.

“Unë e mirëpres faktin që ekziston një referencë e qartë që lidh përparimin e marrëdhënieve BE-Turqi me përparimin që mund të bëhet në çështjen e Qipros,” shtoi ai.

Duke mbajtur qëndrimin se rezolutat e lidhura me Këshillin e Sigurimit të OKB-së janë korniza e vetme brenda së cilës mund të zgjidhet problemi i Qipros, ai tha: “Ne shprehim pritshmërinë tonë që kjo përpjekje e re, e cila po bëhet nën të dërguarin e ri të OKB-së, më në fund do të jetë në gjendje të sjellë fryte.”