Vendosni fjalën kyçe....

Shehaj: Rama i fal tokën në qendër të Tiranës një kompanie me pronarë fiktivë


Deputeti i PD-së Agron Shehaj denoncon dhënien e statusit të investitorit strategjik nga qeveria Rama të një kompanie të sapo krijuar e cila përfiton tokë publike në qendër të Tiranës.

Aksionerët kryesorë me 40% të kompanisë janë një konsulent amerikan dhe një shtetas shqiptaro-amerikan me profesion ndërmjetës.

Shehaj thotë se pronarët e tjerë të kompanisë janë të fshehur duke hedhur dyshime se është një skemë e njëjtë me pronarë fiktivë ose të fshehur për të mbuluar vjedhjen e parave dhe pronës publike.

Qeveria Rama ka shpallur investitor strategjik dhe i ka falur 19 mijë metër katror tokë publike në qendër të Tiranës një kompanie të sapo krijuar.

Sipas qeverisë, investitori strategjik i përzgjedhur pa garë, “Adriatic Resorts SHA” do të investojë rreth 200 milionë euro për të ndërtuar një hotel dhe kazino.

Por, aksionerët kryesorë që kanë rreth 40% të kësaj kompanie janë një qytetar amerikan me profesion konsulent dhe një shqiptaro-amerikan me profesion ndërmjetës (broker).

Por, aksionerët kryesorë që kanë rreth 40% të kësaj kompanie janë një qytetar amerikan me profesion konsulent, Steven Gallaëay, dhe një shqiptaro-amerikan me profesion ndërmjetës (broker), Engjell Pasha.

Këta të dy kontrollojnë kompaninë në Tiranë nëpërmjet tre kompanish të tjera zinxhir në Angli dhe SHBA, një prej të cilave është krijuar dhe pezulluar të nesërmen.

Ndërsa pronarët e tjerë janë të kompanisë janë të fshehur.

Si në rastin e resortit të Xhackës, koncesionit të Beqajt, inceneratorit të Veliajt e shumë të tjerë, përdoren skema me pronarë fiktivë ose të fshehur për të mbuluar vjedhjen e parave dhe pronës publike.

Shqipërisë i duhet një qeveri e pakorruptuar!”-shkruan Shehaj.