Vendosni fjalën kyçe....

Dita e Personave me Aftësi të Kufizuar, Begaj: Të zbatohen dhe respektohen të drejtat e tyre të garantuara me ligj


3 dhjetori është caktuar si Dita Ndërkombëtare e Personave me Aftësi të Kufizuara. Presidenti i Republikës, Bajram Begaj përcolli sot një mesazh për Ditën Ndërkombëtare të Personave me Aftësi të Kufizuara.

Presidenti Begaj thekson nevojën e përmbushjes së objektivave për zhvillim të qëndrueshëm në mbështetje të Personave me Aftësi të Kufizuara.

Ai gjithashtu kërkon për mbrojtjen e tyre tyre përballë vështirësive si edhe për zbatim dhe respektim të të drejtave që i kanë të garantuara me ligj.

“Sot në Ditën e Personave me Aftësi të Kufizuara, le t’i shtojmë përpjekjet për të hequr pengesat me të cilat përballen ata, në veçanti fëmijët.

Të zbatohen dhe respektohen të drejtat e tyre të garantuara me ligj, për më tepër përfshirje, punësim dhe mbrojtje sociale!

Të bëhemi bashkë në jetësimin e objektivave për zhvillim të qëndrueshëm që gjithkush të ndihet i vlerësuar e të ketë një jetë dinjitoze!”, shprehet Presidenti Begaj në profilin e tij zyrtar në facebook.