Vendosni fjalën kyçe....

“Më shkaktuan ankth me avionin e vjetër të zhurmshëm” – Andrea Bocelli padit kompaninë ajrore


Tenori i famshëm italian, Andrea Bocelli, ka paditur një kompani ajrore për shkeljen e një kontrate duke i ofruar atij një aeroplan të vjetër dhe të zhurmshëm gjatë një pjese të turneut të tij në SHBA vitin e kaluar.

Siç shkruan Fox News, 64-vjeçari Bocelli, muajin e kaluar ngriti padi kundër Shërbimeve Private Jet të Seabrook në gjykatën federale të New Hampshire. Bocelli gjithashtu pretendon se kompania shkeli kushtet e kontratës kur një anëtar i ekuipazhit njoftoi se do të kishte një udhëtim me tundje nga Kalifornia në Cleveland.

Sipas padisë, Bocelli, i cili përjeton siklet dhe frikë gjatë fluturimeve për shkak të shikimit të tij të dëmtuar, thuhet se kishte kërkuar që të mos bëheshin njoftime për motin në bord “për të shmangur shkaktimin e ankthit të panevojshëm”.

Këngëtari kërkon trefish dëmshpërblim të rimbursimit prej 569 mijë e 800 dollarësh që ka paguar për 15 fluturime. Shuma thuhet se mbulon tarifat dhe dëmet e avokatëve, përveç aranzhimeve alternative të fluturimit.

Sipas padisë, përfaqësuesi i Bocellit kontaktoi me kompaninë për të rregulluar fluturimet për datat e turneut të këngëtarit në nëntor dhe dhjetor në Shtetet e Bashkuara. Marrëveshja specifikonte se avionët “në mënyrë ideale nuk duhet të jenë ‘më të vjetër’ se 4 vjet”.

Bocelli, i cili ka probleme me shikimin, është i ndjeshëm ndaj zhurmave të forta gjatë fluturimeve të avionit. Gjatë fluturimit nga Kalifornia në Cleveland, kompania siguroi një Falcon 2000 që u prodhua në vitin 1996, përveç njoftimit të ekuipazhit për turbulencat.

Sipas padisë, hipja në aeroplanin e vjetër dhe dëgjimi i njoftimit “e bëri atë të ishte në ankth dhe të frikësohej për sigurinë e tij gjatë 20 minutave të fundit të fluturimit”.

“Ai gjithashtu nuk është një fans i fluturimeve, pasi ka frikë nga fluturimi dhe mund të ndiejë ankth lidhur me çështjet e sigurisë gjatë udhëtimit ajror.”- thuhet në padi.

Shërbimet Private Jet të Seabrook thuhet se kërkuan falje për gabimet e tyre, por nuk ishin në gjendje të gjenin një avion të pranueshëm për pesë datat e fundit të turneut.

Sipas padisë, Shërbimet Private Jet të Seabrook anuluan fluturimet për datat e turneut përfundimtar, por nuk i kthyen paratë, duke e detyruar Bocellin të kontraktonte një kompani të re që i kushtoi më shumë se 300 mijë dollarë.