Vendosni fjalën kyçe....

AKSHI mbyll shërbimet publike online: Po përballemi me sulm kibernetik nga jashtë vendit


Agjencia Kombëtare e Shoqërisë së Informacionit ka publikuar një njoftim ku bën me dije se po përballet me sulm kibernetik nga jashtë vendit.

Nga sulmi kibernetik AKSHI është e detyruar të mbyllë përkohësisisht shërbimet publike online dhe faqet e tjera qeveritare.

Agjencia Kombëtare e Shoqërisë së Informacionit i bën me dije qytetarëve shqiptarë se është detyruar të mbyllë përkohësisht aksesin e shërbimeve publike online dhe faqeve të tjera qeveritare për shkak se po përballemi me një sulm kriminal kibernetik të sinkronizuar dhe të sofistikuar nga jashtë Shqipërisë.
Për t’u bërë ballë këtyre goditjeve të paprecedenta dhe të rrezikshme, jemi detyruar të mbyllim sistemet qeveritare deri në neutralizimin e sulmeve armike.
Ftojmë qytetarët, mediat, bizneset dhe gjithë aktorët e tjerë të sensibilizohen për të thyer këtë sulm ndaj interesave kombëtare shqiptare dhe të mirëkuptojnë gjendjen e përkohshme të mos aksesimit të shërbimeve publike.

Agjencia Kombëtare e Shoqërisë së Informacionit është në gadishmëri të plotë dhe po punon gjatë të gjithë kohë me ekipin e Microsoft, ekipin e Jones Group International, dhe ekipet e kompanive shqiptare në fushën TIK për të mos lejuar që ky sulm kinerbetik të dëmtojë apo cënojë sistemet shqiptare të informacionit”-njofton AKSHI.

Nga një vëzhgim nuk ka qasje publike në faqet e ministrive dhe e-albania ndërkohë punojnë sajtet e Policisë së Shtetit, Shërbimit Informativ Shqiptar, Tatimeve apo edhe Doganave