Vendosni fjalën kyçe....

Zhupa i përmend akuzat ndaj Kokës, Rama debat me deputeten e PD


Deputetja e PD-së Ina Zhupa gjatë sesionit të saj të pyetjeve i ka lexuar Kryeministrit Edi Rama, akuzat e ngritura nga SPAK për arrestimin e Lefter Kokës për aferën e inceneratorëve.

Kryeministri Edi Rama është nervozuar nga përmendja e akuzave ku nuk ka kthyer asnjë përgjigje edhe për pyetjet e bëra nga deputetja.

Rama kërkonte mbylljen e mikrofonit duke devijuar përgjigjet në replika politike dhe anatemuar kryetarin e PD-së Lulzim Basha.

Pas debatit është ndërprerë seanca për pushim pas gati 10 orë dëshmi.

Debati:

Zhupa: Lefter Koka është në burg për dëmtim të interesave të shtetit

Rama: Je në shkelje të ligjit

Zhupa: Koka thjesht e ka nisur si projekt, pa miratimin tuaj nuk do vazhdohej. A keni përgjegjësi që keni hedhur firmën?

Rama: Po shkel ligjin se po ngre akuza penale. Më vjen keq e je vajzë e re. Mbylle mikrofonin që të flas

Zhupa: Po patjetër

Rama: SPAK nuk është Vatikani. Kujt ia ngre gishtin ti?

Zhupa: Më kthe përgjigje

Rama: Kishte bërë protestë zonja Topalli më thanë që s’jam zonja Tabaku se po të isha unë kullafera do kishte shkuar 800 milionë. Nuk është në tagrin tuaj që të dënojnë njerëz këtu. Do kishit bërë mirë që të bënit pak më shumë përpjekje të dilnit më të palagur për 430 milionë euro

Zhupa: Po ju keni një ish-ministër në burg

Rama: Kaq kisha!

Zhupa: A keni marrë dijeni se çfarë po bëhet me koncensionet pasi Koka u arrestua?

Rama: Ju nuk keni asnjë lidhje me turpin.

Tabaku: Nuk më duket normale kjo gjuhë. Të lutem

Rama: Mos mu lut fare. Më duket e neveritshme që pas gjithë kësaj maratone të çohet e të bëjë një recitim sikur është në një botë tjetër. Mendoj se do bëni karrierë në aty parti në shembullin e atij kryetarit vulëhumbur. Këtë karrierë do ta bësh sa të kesh atë kryetar

Tabaku: Është turp

Rama : A jeni në vete ju? Si i thoni me gisht ju jeni organizatë kriminale. Në hënë ishe deri tani? (Përqesh deputeten Zhupa). Me kë je këtu ti?

Tabaku: I kërkoj teknikës të mbyllë mikrofonin

Zhupa: Unë bëra pyetet e mia. Ky është realiteti. këtu po flasim për miliona euro dhe ju mund të thoni fare mirë…Rama: Ajo nuk mbaron dhe punon me bateri

Zhupa: Ju mund të thoni se: Unë i besoj SPAK

Rama: Shife ajo punon me bateri, fiks për Lulin. Nga anët tuaja thonë; amanet mushkat!

Zhupa: Si nuk më dhatë përgjigje?!

Rama: Ti e bëre detyrën!